Kalasnikov AK-47 importate din Romania


Pe strazile marilor capitale din America Latina legea o fac Kalaşnikov-uri AK-47 importate din Romania

In prezentarea video de mai sus un tanar mexican prezinta un pistol mitraliera de tip AK-47 “Kalaşnikov”, iar la secunda 45 a clipului este prezentata si tara de provenienta a armei, respectiv Romania.
Acum, o mica dilema, daca-mi este permis:

Cum a intrat in posesia acelui tanar mexican, o arma produsa in Romania?

VIDEO: Trafic cu armament din Romania


România vinde zeci de mii de Kalaşnikov-uri americanilor

Industria românească de armament reuşeşte să cîştige căteva milioane de euro pe an din vânzările de arme către clienţi din Statele Unite. Principala marfă solicitată: pistoale mitralieră şi puşti semiautomate.
În ultimele trei luni ale anului trecut, exporturile româneşti de arme către Statele Unite s-au ridicat la 3,48 milioane de euro. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Controlul Exporturilor (ANCEX), din România s-au exportat, cu destinaţia SUA, 8.100 de puşti semiautomate, 3.216 pistoale mitralieră şi 10 mitraliere grele.
ANCEX nu a realizat încă raportul referitor la exporturile pe întreg anul trecut, instituţia prezentând doar rapoarte trimestriale.
Astfel, în trimestrul trei al anului trecut, s-au exportat în SUA 4.277 de puşti semiautromate cu accesorii şi 8.992 de pistoale mitralieră, vânzările totale fiind de 3,17 milioane de euro.
În cel de-al doilea trimestru, suma obţinută de companiile româneşti din vânzarea de armament către SUA s-a ridicat la 6, 19 milioane de euro. S-au vândut: 17.137 de puşti semiautomate, 400 de puşti de asalt, 2.050 de pistoale mitralieră, 3 mitraliere uşoare, 100 de mitraliere grele, 26 de mitraliere antiaeriene, 25 de aruncătoare de grenade antitanc şi 12 aruncătoare de mortiere.
În primul trimestru al anului, livrările de arme către Statele Unite s-au ridicat la 2,14 milioane de euro. S-au vândut: 4.504 puşti semiautomate şi 3.889 de pistoale mitralieră.
http://stareanatiunii.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu