Muscatura crocodilului

Muscatura crocodilului: Drogul care poate provoca moartea de la prima injectare!

autor: FrontPress 
După ce a făcut ravagii în Rusia, un nou drog înrudit cu morfina şi care omoară majoritatea utilizatorilor într-un an de consum, a intrat pe piaţa din Europa de Vest. Descoperit în Germania, autorităţile avetizează în legătură cu riscurile acestui înlocuitor de heroină, denumit Krokodil, care poate provoca moartea de la prima injectare.
În prima fază, pielea se necrozează, căpătând o nuanţă verzuie şi aspect solzos, care seamănă cu pielea de crocodil, de unde se trage şi denumirea drogului. Apoi, muşchii şi organele se descompun, iar oasele sunt fragilizate ireversibil. Rănile provocate sunt extrem de înfiorătoare şi de dureroase. Efectul fizic al drogului trece în două ore, ceea ce determină consumatorul să îşi injecteze mai multe doze pe zi.
Speranţa de viaţă a utilizatorilor se ridică în puţine cazuri la trei ani, majoritatea murind după un an, scrie Adevărul. Pentru unii, prima injectare este mortală. Mai mult, celor care supravieţuiesc trebuie să li se amputeze, de multe ori, extremităţile necrozate în urma injectării!
Potrivit cifrelor oficiale, cel puţin 100.000 de tineri sunt dependenţi de “crocodil” în Rusia, unde a apărut drogul în 2002, informează Realitatea Tv. ONG-urile vorbesc chiar de un milion de persoane afectate, iar rata de mortalitate este alarmantă.
Drogul ar fi intrat pe piaţa germană în toamnă, iniţial în estul ţării, unde locuiesc comunităţi importante de ruşi, dar s-ar fi răspândit între timp şi în vest. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu