Primarul din Huedin vrea să interzică turnuleţele de pe palatele ţiganilor şi să îi oblige pe cei care le-au construit să le dărâme.

Primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşan, a început demersurile pentru demolarea construcţiilor ilegale ale ţiganilor din localitate, ajunşi celebri pe plan european, după ce BBC a difuzat un reportaj despre felul în care unii dintre ei fac bani, cerşind în Marea Britanie. „Avem deja un proces pe rol prin care cerem respectarea autorizaţiei de construcţie emise de Primărie. Sunt convins că vom câştiga, iar turnuleţele de pe casa în cauză vor fi demolate”, a declarat Mircea Moroşan. El spune că vor urma şi alte procese asemănătoare pentru că majoritatea palatelor au fost ridicate fără respectarea autorizaţiilor. „Ei vin la noi cu proiecte făcute bine, de arhitecţi renumiţi, dar nu le respectă. Niciunul dintre proiecte nu are autorizaţie pentru aceste turnuleţe”, mai spune primarul.

Mircea Moroşan susţine că va încerca anul viitor, când trebuie refăcut Planul Urbanistic General al oraşului, să interzică total astfel de construcţii. „Trebuie să vorbesc cu arhitecţi, cu cei de la Inspecţia în Construcţii să văd cum se pott interzice turnuleţele”, spune primarul. (continue reading…)