Un fotbalist columbian arestat !

Un fotbalist columbian din Arabia Saudită, arestat din cauza unui tatuaj cu Iisus

autor: FrontPress 12.10.2011
Poliţia religioasă din Arabia Saudită l-a arestat pe jucătorul columbian Juan Pablo Pino într-un mall din Riyadh, după ce acesta a fost surprins purtând un tricou fără mâneci, care lăsa să se vadă un tatuaj cu Iisus Hristos.
În Arabia Saudită, ţară în care se găsesc oraşele sfinte ale musulmanilor Mecca şi Medina, a interzis pe teritoriul său orice altă practică religioasă.
„Un tricou fără mâneci este o ameninţare pentru societatea saudită, iar tatuajul reprezintă o insultă pentru musulmani. Este o influenţă negativă şi ar putea trimiste un mesaj greşit tinerilor saudiţi, care l-ar putea imita”, se arată într-un comunicat al Comisiei saudite pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor.
Fotbalistul sud-american, care în trecut a evoluat la AS Monaco şi s-a aflat în atenţia lui Inter Milano, joacă acum la Al Nasr şi, într-o scrisoare deschisă, şi-a exprimat regretul pentru incident.
„Sunt trist pentru ceea ce s-a întâmplat. Mă aflam în mall pentru a-i cumpăra haine musulmane soţiei mele, pentru ca ea să poată merge pe stradă îmbrăcată respectuos”, a scris Pino.
Scuzele columbianului ar putea totuşi să fie în zadar, deoarece oficialii clubului la care activează iau în serios posibilitatea de a-i rezilia contractul, în ciuda faptului că antrenorul argentinian Gustavo Costas a insistat ca acest lucru să nu se întâmple.
Anul trecut, Mirel Rădoi a fost implicat într-un caz asemănător, după ce a sărutat o cruce pe care o purta în urma marcării unui gol. Gestul fostului stelist a dat naştere la proteste în rândul musulmanilor şi a scandalizat presa locală. De pe Antena 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu