Primul TRANSEXUAL din Parlamentul Polonez

Primul TRANSEXUAL din istoria parlamentului polonez! Succes surprinzător al stângii anticlericale!

autor: FrontPress 12.10.2011
Polonia este percepută în general drept un stat catolic şi conservator. Astfel aflarea veştii că Anna Grodzka a devenit primul deputat transexual din istoria parlamentului polonez a venit ca o surpriză pentru mulţi analişti.
Politicianul a adunat nu mai puțin de 19.541 de voturi în circumscripţia electorală Cracovia II.
Potrivit Huffington Post, Grodzka și-a asumat explicit misiunea de a face propagandă homosexuală, prin familiarizarea opiniei publice cu fenomenul transexualității. „Am decis să candidez din partea Mișcării Palikot deoarece vreau ca vocea celor excluși și discrminați de sistemul politic polonez să fie auzită”, a postat Grodzka pe blogul personal.
Surpriza alegerilor parlamentare desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute a fost succesul Mișcării Palikot, organizaţie stângistă, pro-homosexuală şi anticlericală. Mişcarea Palikot este un partid creat în urmă cu un an de un excentric şi bogat om de afaceri polonez, Janusz Palikot. Formaţiunea a adunat 10 la sută din voturi şi a reuşit astfel să obţină 40 de locuri în camera inferioară a Parlamentului, Sejm. Mişcarea Palikot devine astfel a treia putere politică într-o ţară în care 90 la sută dintre locuitori se declară catolici.
În urma scrutinului de duminică, partidul liberal Platforma Civică (PO), al premierului Donald Tusk, a obţinut 39,19 la sută din sufragii şi va deţine 206 locuri în Sejm. Aliatul său la guvernare, Partidul Ţărănesc (PSL), cu 8,36 la sută din voturi, va avea 28 de mandate. Aşadar, actuala coaliţie aflată la putere deţine, în total, 234 din totalul de 460 de locuri în Sejm, adică majoritatea absolută.
Principalul partid polonez din opoziţie, partidul conservator-naţionalist Lege şi Justiţie (PiS) al fostului premier Jaroslaw Kaczynski, a obţinut 30% din voturi. Aceasta înseamnă 158 de mandate de deputat în camera inferioară. Sursa: FrontPress.ro
«

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu