Ce ne-a tras-o Grecia ! ( si noua romanilor care am luat cele mai corecte masuri)

autor: FrontPress 28.10.2011
Cel mai bun prieten al meu s-a întors zilele trecute din Germania şi mi-a spus că a fost uimit să vadă în marile oraşe germane, pe tarabe, ziare cu poza Regelui Mihai I pe prima pagină şi ştiri pozitive despre România, după ce ani de zile, deşi a bătut Europa şi lumea în larg, a citit în presa internaţională numai despre hoţii şi cerşetorii români (de fapt ţigani). Din punct de vedere al politicii externe, România ar trebui să folosească Casa Regală pentru o mai bună poziţionare pe plan politic şi economic în UE.
Din păcate, guvernanţii noştri încă nu au învăţat real-politicul şi se prăfuiesc într-un politicianism provincial şi dâmboviţean. Cel mai bun exemplu de tragere pe sfoară a Europei şi a europenilor sunt grecii. Ei au reuşit la ultimul consiliu european să obţină ştergerea datoriei în valoare de 100 miliarde de euro, la jumătate din ce aveau de plătit. Guvernul Papandreu a jucat genial teatru: ne-a băgat în sperieţi cu mitinguri anarhiste, cu lacrimogene şi incendii de stradă bine regizate de serviciile lor secrete, ca un avertisment ce ar păţi Grecia şi apoi Europa dacă ţara lor va da faliment. Şi păcăleala a ţinut la liderii europeni. Decât o Grecie în faliment căzută în braţele regizate ale anarhisto-comuniştilor Europa a gândit că e mai bine să le iertăm grecilor datoriile.
La urma urmei datoria grecilor o vor plăti contribuabilii din celelalte ţări europene, inclusiv românii. România dă la bugetul UE mai mulţi bani decât încasează. Aşa că din tăierile de salarii româneşti şi din producţia românească se vor duce banii în buzunarele grecoteilor care se vor distra pe plajele din Halkidiki pregătind cockteiluri Molotov pentru viitoare mitinguri anarhiste, numai bune de păcălit Europa. La urma urmei Papandreu, după ultimul consiliu european, jubila de fericire şi a mulţumit poporului grec pentru farsa cu mitingurile anarhiste de la Atena, pentru care, iată ei, au fost iertaţi de datorii. Să nu uităm că jumătate din datoria Greciei nu mergea cum s-a crezut în investiţii şi dezvoltare, ci în cumpărare de armanent francez şi german pentru un viitor, posibil, război cu Turcia. Culmea cinismului la grecii ăştia!!!
Şi în anii 90, Polonia, pentru că avea un papă polonez la Roma şi că a subminat prin sindicatul Solidaritatea comunismul, a fost iertată complet de datorii. Astăzi, Polonia îşi permite, după ce nu a plătit niciun cent datorie, să ne dea lecţii de dezvoltare economică.
În politica internaţională orice pârghie dacă e folosită corect de preşedinte, premier sau ministru de externe poate aduce beneficii în favoarea poporului român. Ar fi timpul ca liderii politici români să nu se mai creadă inutil buricul universului şi să mai ia notiţe de la greci sau polonezi despre cum se şterg datoriile. Până atunci, românii le plătesc grecilor un trai în huzur pe insulele lor pitoreşti, unde stau la tavernă într-o mână cu o sticlă de Metaxa şi în alta cu un cockteil Molotov. De Ionuţ Ţene - Napoca News
«

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu