RUSINE!!! ”Ochiul si Timpanul” mereu triumfatoare

Domnul Vasile Paraschiv este un martir. Ar trebui sa aiba statuie. Si nu de ieri de azi, ci de douazeci de ani. Cati stiu insa cine e Vasile Paraschiv? Pe scurt, omul a fost unul dintre putinii disidenti pe care i-a avut Romania. Alaturi de Doinea Cornea, Mircea Dinescu si Radu Filipescu, domnul Paraschiv a avut curajul sa spuna “nu” cand noi toti spuneam “da”. Cetateanul Vasile Paraschiv a cerut daune de la statul roman pentru suferintele indurate pe timpul comunistilor si datorate curajului nebanuit pe care l-a dovedit. Putini tineri ai noilor generatii au idee de cum a fost pe atunci. Pot doar banui. Dar cu siguranta banuielile lor nu acopera nici macar o cincime din realitatea anilor ’80 spre exemplu. Sa revin la Vasile Paraschiv. Toate instantele unde procesul lui s-a judecat, i-au dat castig de cauza. Doar Curtea de Apel Bucuresti, cea care a emis hotararea definitiva s-a opus! Dintr-o data cei 300 de mii de euro ce trebuiau sa ajunga la domnul Paraschiv au ramas in visteria statului…
In schimb, acuma, o data cu noile legi ale salarizarii si pensiilor se umba la veniturile celor in uniforma. NU si la ale ofiterilor de Securitate, de armata, de alte servicii secrete. Se dilueaza daca e sa vorbim de sistemul represiv, pensia magistratilor si lucru curios, a ofiterilor de aviatie. Pai si atunci unde e dreptatea? Ce Revolutie a fost in ’89 cand nici macar un singur fir de par nu s-a miscat de pe capul fostilor tortionari, ba mai mult, preivilegiile lor sunt neatinse si superdozate? Cum e posibil asa ceva? Unde e pozitia ‘telectualilor lu’ peste” gen Patapievici, Plesu, Morar , Tismaneanu si altii ca ei in fata unei astfel de situatii bolnave intr-o tara bolnava? Unde sunt consilierii prezidentiali de talia lui Preda si Traian Ungureanu ce ar fi trebuit sa-l traga vartos de maneca pe fostul ofiter acoperit dar nedovedit Traian Basescu? Il mai au cu ceva la mana vechii tovarasi de joaca de la Anvers, ori din infamele directii ale Securitatii Statului? Unde e “societatea civila” atat de clamata odinioara? Unde e Rodica Culcer sau Radu Moraru ori rapitoarea jurnalista Andreea Pora al carei chip atinge culoarea tomatei in august daca cineva indrazneste sa spuna ceva potrivinic presedintelui? De ce tac toti acesti domni si domnite si se fac implicit partasi in numele unui anticomunism gaunos la masuri comuniste mizerabile? Asta e tara in care traim…Asta e conducatorul reales, asta e vocatia noastra dereglata genetic: sa aratam recunostinta leprelor dar sa intoarcem spatele demnilor!!

Un comentariu:

  1. iar bani de statui???? Omul.sfinteste.locul-Politicieni.teroristi.intretin.Iadul.in.Ro In.Ro.sunt.prea.promovati.toti.spagarii.si.Vanzatorii.de.TARA *** Cam 80 % din locurile frecventate de oameni ca Banicioiu Mircea Cosea Geoana Hrebenciuc Nastase Udrea Mitrea Videanu Berceanu Iliescu Becali Tariceanu Orban Antonescu Severin Tiriac Vanghelie si altii ASEMENEA lor, vor fi afectate de Calamitati naturale puternice sau de alte fenomene foarte Neplacute cu grave Consecinte ptr. Romani !

    RăspundețiȘtergere