:: CODUL BUNELOR MANIERE PENTRU MESSANGER

Titlu: CODUL BUNELOR MANIERE PENTRU MESSANGER
Autor:: http://ganduri-pentru-suflet.blogspot.com/
Articol: Era în aer treaba asta, aşa că de ce să nu recunosc? Mi se pare că e nevoie de un cod al bunelor maniere adaptat pentru messenger, de oricare fel o fi el.De ce? - Pentru că poate nu poţi să te prinzi tot timpul dacă eşti enervant, şi pentru a putea comunica mai omeneşte, întrun mediu destul de neomenesc, cu ceilalţi.Pentru că şi chatul pe mess ca şi vorbitul, se fac cu scopl de a comunica ceva, cât mai eficient şi rapid, dar detaliile diferă , adica:

-E bine să saluţi... ca să aibă omul timp să îşi dea seama ce se întâmplă.
-Dacă omul e bizi, da' kiar ai treabă cu el, treci la subiect, fără 5 tone de scuze. Scuzele în exces enervează, şi sunt o pierdere şi mai mare de timp pentru omul care oricum e ocupat
-Nu abuza de emoturi. Chiar dacă-s foarte utile pentru crearea unei comunicări emoţionale obişnuite, prea multe emoturi enervează, şi încurcă partenerul de discuţie. ( :-* }pd{ >:D< >:D< >:D< @};- ;) :-* }{ }{ }{ }{ }{ se poate "spune" şi mai simplu).
-Nu folosi programe de spionat starea. Te încurcă mai mult decât te ajută, să ştii dacă cineva ţi-a dat permanently offline. E problema lor dacă nu vor să vorbească cu tine.
-Mai bine mai puţine massuri, decât prea multe. Pentru că de la un moment dat începe să curgă cu ignoruri, şi pentru că lumea poate nu va citi un mass cu adevărat important.

*Dacă te temi că te va părăsi persoana iubită sau că yahoo cere bani pentru serviciul de mess dacă nu dai massul, sugerez nişte activităţi prin care îţi poţi recrea mintea:


plantează un pom;

fă curat;

uită-te pe youtube;

nu da bani la săraci, zi-le să meargă în Spania;
-Foloseşte "brb". Când n-ai kef să scrii, sau trebuie să pleci, foloseşte "brb". Dacă laşi omul să aştepte, vei păţi acelaşi lucru mai devreme sau mai târziu.... şi cred că nu place asta la prea multă lume.
-E frumos din când în când să îţi vadă lumea poza. Mai mult ca sugestie, pare conversaţia mai reală. Desigur, există foarte multe motive să nu îţi arăţi faţa.
-Prescurtările sunt utile doar până la un punct. Le folosim cu toţii pentru că ne e lene, şi n-avem timp să stăm 5 minute lângă tastatură. Perfect OK. Dar dacă celuilalt îi trebuie 5 minute să descifreze ce ai scris, până la urmă o să vă enervaţi unul pe altul.
-Nu e absolut necesar să respecţi toate regulile gramaticale. În afară de discuţiile formale, cu parteneri de afaceri sau cine ştie ce (care oricum nu prea au loc pe mess), nu are rost să scrii corect când vorbeşti cu prietenii. De ce? pentru că deja sunt admise unele "greşeli", şi cel ce nu le "respectă" provoacă confuzie. Empatia ar fi de asemenea un motiv pentru care să nu respecţi gramatica.
- Nu e nevoie de un milion de linkuri. E perfect ok să trimiţi linkuri partenerului de chat. Însă chiar dacă tu eşti foarte entuziasmat de ce ai văzut pe youtube, poate celălalt nu e. Trimisul linkurilor e ca şi vorbitul: dacă o face doar unul, celălalt se plictiseşte. Dacă partenerul mai vrea linkuri, mai cere el.
-Dacă ai link la status, să fie link. E enervant când vrei să vezi ceva posibil kiar interesant, şi dai de error 404

Cand am la status "Busy, DND sau Stepped Out", nu dai buzz ca iti trag capatana prin tzeapa.Daca ai treaba cu mine, lasi un mesaj pe chat si iti voi scrie eu cand voi reveni.
Cand scrie la status "Idle for x min", nu intri pe mine si ma buzz-ui sau ma injuri ca nu iti raspund, pentru ca vorbesti cu peretii si s-ar putea sa te trezesti si cu frigiderul plin de carne, atunci cand revin la calculator.

Nu scrie cu CAPS LOCK pentru ca o sa te consider un mare analfabet si o sa-ti trag si o injuratura pentru ca o sa am impresia ca te rastesti la mine.
Intr-o discutie pe YM, nu scrie 2 cuvinte pe rand, pentru ca o sa iasa un mare carnatzoi, pe care eu il voi inchide, dar nici nu scrie ditamai fraza, ca nu esti la BAC.

O fi YM, dar nu abuza de limbajul specific, pentru ca s-ar putea sa '1tz1 tr@g i@r 0 1njr@tur@'

Daca dai mass cu blesteme, pierderi de buletin sau ce stari ai tu, iti bag mortu'-n casa de idiot ce esti si pe urma iti dau ignore.

Daca dai add id-ului meu si nu spui in secunda 2 "cine esti, de unde ai id-ul etc", te alegi cu un ignore frumusel.
Daca vezi ca nu raspund la buzz, nu incerca sa ma apelezi pe YM, pentru ca s-ar putea sa ma joc, iar la cei 256 RAM o sa-si ia zborul calculatorul si o sa mi se blocheze jocul, o sa ma enervez si o sa iti trag o mare injuratura, urmata de un ignore.
Daca vii cu flood si alte porcarii pe care le faceam la 12 ani, o sa iti zic si eu niste porcarii pe care le faceam la 18 ani, dar cu femeile din familia ta.

Nu incerca sa-mi trimiti tot felul de virusi sau programe care imi restarteaza calcu', pentru ca s-ar putea sa-ti trimit si eu o 8======D in gura.

By Krys
--
Visitor Ip: 151.64.79.12

2 comentarii:

  1. Nu sunt de acord cu toate, dar cine ar fi, mai poate fi putin modificat si transofrmat intr-un ghid de comportare civilizata pe messenger, si daca il transformama putin eventual il putem adapta si pentru bloguri, si alte chestii de pe internet :) ar fi interesant.

    RăspundețiȘtergere