:: BANI CREATI ILEGAL. BANCI CHEMATE LA PROCES

Titlu: BANI CREATI ILEGAL. BANCI CHEMATE LA PROCES
Autor:: www.armadaa.blogspot.com
Articol: BANI CREATI ILEGAL. BANCI CHEMATE LA PROCES

John Ruiz Dempsey, specialist criminalist si expert judiciar, a înaintat o actiune de judecata în numele poporului canadian acuzând institutiile financiare ca ar fi implicate în crearea ilegala de bani. Plângerea înaintata în 15 aprilie 2005 la Curtea Suprema a Columbiei Britanice din New Westminster sustine ca toate institutiile financiare care opereaza în domeniul împrumuturilor îi escrocheaza pe cei care apeleaza la serviciile lor oferindu-le bani inexistenti creati ilegal de catre institutiile financiare.

Dempsey sustine ca institutiile comit un act de "ultra vires", act ce contravine Codului Penal.

Procesul, primul de acest tip intentat vreodata în Canada, care ar putea implica milioane de canadieni, pretinde ca toate contractele dintre cetateni – cei care împrumuta – si institutiile financiare, sunt nule si neavenite deoarece încalca legea. Dempsey afirma ca tranzactiile constituie spalare de bani deoarece sursa banilor, daca au fost într-adevar bani depozitati în conturile celor ce au efectuat împrumuturi, nu poate fi identificata sau justificata.

Procesul este îndreptat împotriva Envision Credit Union, Laurentian Bank of Canada, Royal Bank of Canada, Canadian Imperial Bank of Commerce, Bank of Montreal, TD Canada Trust, si Canadian Payment Association. Reclamantul umareste recuperarea banilor si a bunurilor confiscate ilegal.

Aceste institutii nu aveau o baza legala pentru a acorda împrumuturi deoarece:

- aceste banci si uniuni de creditare nu aveau banii necesari pentru împrumuturi si în consecinta nu puteau încheia contracte ferme;
- inculpatii nu detineau rezerve de bani si legea le interzicea sa se foloseasca de banii membrilor sau a depunatorilor pentru a acorda împrumuturi fara autorizatia scrisa din partea acestora;
- inculpatii nu detin bunuri tangibile ce pot fi împrumutate, toate bunurile detinute fiind „pe hârtie" sub forma unor dispozitii de platt inventate, banii acordati în împrumuturi fiind de asemenea inexistenti.

În realitate, reclamantii nu au primit bani sau orice alt bun împrumut de la inculpati, realizându-se doar niste registre contabile si evidente computerizate. Toate practicile institutiilor financiare inculpate sunt cu totul diferite de practicile altor institutii etice, responsabile, care chiar ofera împrumuturi în bani lichizi, reali nu virtuali. Plângerea mai afirma ca tranzactiile de împrumut sunt frauduloase, deoarece inculpatii nu au conferit nici-o valoare reclamantilor, inculpatii nu au riscat nimic, nici nu au pierdut nimic, si conform legii, reclamantii nu au în aceste conditii nici-o obligatie fata de inculpati.

Procedurile înaintate pentru a-i priva pe reclamati de dreptul de folosinta a unor proprietati au fost îndeplinite în rea credinta de catre bancile inculpate prin sechestrari si confiscari executate ilegal. Plângerea se mai refera si la faptul ca inculpatii folosesc practici bancare frauduloase prin care îsi înseala clientii facându-i sa creada ca li se ofera într-adevar credit sau bani în împrumut, când, în realitate, acestia nu primesc niciodata banii respectivi.

Prin aceasta practica nu se împrumuta într-adevar bani, realizându-se doar unele registre contabile si înregistrari computerizate. Mai exact, cei ce solicita împrumutul primesc bani virtuali (electronici) sau creati digital, creati din nimic de catre institutiile financiare si trecuti drept împrumuturi în conturile clientilor lor. Cei carora li se acorda împrumutul respectiv sunt apoi obligati sa plateasca dobânda pentru banii pe care nu i-au primit niciodata. Plângerea pretinde ca inculpatii îi transforma astfel pe consumatori în datornici virtuali, fortându-i sa plateasca pentru niste bani pe care nu i-au primit niciodata, punându-le chiar sechestru pe proprietati daca acestia nu-si achita datoriile catre banca în bani reali.

Dupa 5 luni de la anuntul facut de dl. Dempsey, avocatii care reprezinta institutiile financiare citate în proces vor sa-l opreasca pe cunoscutul criminalist financiar, încercând sa demonstreze de la început ca afirmatiile acestuia sunt ireale, în parte sau în totalitate si astfel sa anuleze orice audieri viitoare!

Bancile sunt reprezentate de doua dintre cele mai mari firme de avocatura din Canada. Este vorba de Borden Ladner Gervais cu 670 avocati si Fasken Martineau Dumoulin cu 500 de avocati. Este desigur un proces de tip "elefantul si furnica", în care toti acesti avocati încearca sa-l intimideze pe dl. Dempsey si pe cei pe care-i reprezinta.

Au fost deja programate mai multe conferinte de presa în Vancouver si Montreal, iar numeroase organizatii de aparare a drepturilor cetatenilor si-au anuntat participarea în sustinerea acestei actiuni unice.


"Aceasta nu este o victorie majora, dar este cu siguranta un punct marcat pentru popor. Suntem convinsi ca mica noastra victorie va inspira si pe altii care se afla acum în asteptare, sa se alature acestei actiuni, venind în sprijinul nostru" a mai adaugat el. Pentru cei care doresc, exista o petitie online care poate fi semnata la:

Sursa

"Acesta va fi un caz care va stabili un precedent, si va schimba definitiv sistemul bancar în Canada. Chiar fara a lua în considerare pagubele aduse oamenilor, numarul urias de victime ale bancilor care vor participa, va determina ca acest caz sa ramâna definitiv în istoria financiara a Canadei" a declarat John Ruiz Dempsey.
--
Visitor Ip: 188.27.112.82

Un comentariu: