O recenzie incorecta politic a filmului de propaganda " Inglorious Bastards"

David Ernest Duke, nascut in data de 1 iulie 1950, a fost senator de Lousiana si a candidat pentru postul de guvernator al acestui stat. De-a lungul vietii domnul Duke a luptat contra imigratiei masive si a discriminarii pozitive, fapte pe care le considera fenomene indreptate impotriva americanilor de origine europeana.

In 1967, cand inca era doar un adolescent, s-a inscris in temuta organizatie Ku Klux Klan, inca populara in acea vreme, in special in orasele rurale. Dupa ce a intrat la Universitate a infiintat un club al studentilor albi iar dupa cativa ani a plecat in Laos sa predea limba engleza ofiterilor militari din aceasta tara asiatica. A absolvit Universitatea in 1974.

In 1976 a dorit sa candideze pentru functia de senator de Louisianam, din partea Partidului Democrat. In 1978 a parasit Ku Klux Klan-ul si a infiintat o asociatie pentru drepturile albilor. In 1988 a participat la competitia interna a Partidului Democrat pentru a primi permisiunea de a candida pentru functia de presedinte al Statelor Unite.

In 1989 a candidat la alegerile din statul Louisiana, de data aceasta ca republican. In ciuda trecutului sau controversat el a fost ales in legislativul Louisianei invingand opozitia inversunata a presei si a altor politicieni “corecti politic”. In alegerile pentru functia de guvernator si aceea de senator el a obtinut peste 60 la suta din voturile populatiei albe. In aceste alegeri el l-a invins pe guvernatorul republican iar senatorul democrat aflat in functie de 18 ani a avut parte de cea mai stransa cursa din viata lui. In aceasta perioada David Duke a evitat sa isi exprime in public convingerile mai radicale, pe care insa nu le-a renegat niciodata.

In 1998 si-a publicat autobiografia: “My Awakening: A Path to Racial Understanding”, carte ce a fost publicata si in Romania. In 1999 a mai candidat ca republican pentru un loc in Camera Reprezentantilor dar de data aceasta a obtinut doar 19 procente din totalul voturilor.

In anul 2000 David Duke a parasit Partidul Republican iar in 2002 a calatorit in Europa de Est pentru a-si promova cartea.

In decembrie 2002 a fost gasit vinovat pentru evaziune fiscala de catre o curte alcatuita doar din jurati de culoare. Dvaid Duke a fost astfel condamnat la 15 luni de inchisoare si a fost obligat sa plateasca o amenda de 10.000 de dolari. A fost eliberat in mai 2004.

In aceeasi luna a organizat o conferinta in New Orleans, care a reunit mai multi reprezentanti ai diferitelor grupari radicale din tara, pentru a incerca sa unifice aceste miscari sau cel putin sa inceapa o colaborare intre organizatiile patriotilor americani. De data aceasta el a fost reprezentantul noii sale formatiuni: Organizatia Nationala pentru Drepturile Americanilor de Origine Europeana.

Domnul Duke a obtinut in 2005 un doctorat in istorie la cea mai mare si cea mai prestigioasa Universitate privata din Ucraina. In 2006 a fost invitat la conferinta pe tema Holocaustului, gazduita de Iran, la care au participat mai multi experti internationali. Au fost dezbatute subiecte istorice controversate, cu argumente stiintifice pro si contra, intr-o totala libertate, fapt imposibil in multe state occidentale.

In ultimii ani a sustinut conferinte in intreaga lume, mai cu seama in Europa de Est si Statele Unite ale Americii.

sursa: FrontPress
http://nationalisti.ro/
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu