Nationalism si extremism (Cine nu este nationalist, nu este patriot(Petre Tutea 1902-1991) )

Pe plan mondial, inclusiv in tara noastra, prin toate mijloacele se duce o lupta acerba contra nationalismului. Cel mai frecvent acesta este acuzat de rasism, xenofobie si mai ales de antisemitism. Sunt aceste acuze reale in toate cazurile? Sa incercam precizarea continutului acestor notiuni atat de controversate.
In primul rand, ce se intelege prin termenul de nationalist? Nationalist este cel ce-si iubeste neamul caruia ii apartine,fiind dispus sa puna in slujba acestuia tot ce are el mai de pret. Ce este de condamnat in aceasta atitudine? Din acest punct de vedere unul dintre cele mai nationaliste popoare este poporul evreu si cu toate acestea nimeni nu-l condamna pentru nationalismul sau. Cel mai adesea nationalismul este catalogat ca fiind de dreapta sau de extrema dreapta. Sa nu uitam ca statul Israel este condus de un guvern de extrema dreapta si cu toate acestea nimeni nu protesteaza contra acestui regim,cu exceptia evreilor moderati. Desigur nu se poate afirma ca toate ideologiile nationaliste sunt benefice si ca in cadrul lor nu s-ar putea ajunge la excese care ar confirma acuzele ce li se aduc. Exemplul cel mai graitor este nazismul care a fost si rasist, si xenofob si antisemit. Termenul de antisemitism este total denaturat in conceptia actuala si este atribuit nationalistilor care de cele mai multe ori nu au nici in clin, nici in maneca cu relele de care sunt acuzati.In plus antisemitismul este asociat poporului evreu si numai lui. Nimic mai eronat.
Termenul de evreu este atribuit poporului israelian din sec XVIII. Pana atunci, incepand cu Vechiul Testament si pana in sec XVIII,acest termen nu era mentionat in documente si acte oficiale.Cea mai mare parte a evreilor de astazi nu au singe semit, cu exceptia evreilor sefarzi, foarte redusi numeric. Restul sunt chazarii aschenazi, un trib turco-mongol din regiunea dintre Marea Neagra si Marea Caspica. In sec VIII acest trib a fost pus in situatia de a opta intre religia crestina si cea musulmana. Pentru a nu deveni victime ale conflictului dintre mahomedani si crestini, acestia au ales religia mozaica si in anul 741, Bulan, conducatorul tribului chazar, adopta mozaismul ca religie oficiala. Astfel chazarii asiatici devin evrei prin religie,fara sa aiba sange semit. Adoptand religia iudaica au pus accentul pe ideea “poporului ales” care trebuie sa stapaneasca lumea.
Cei mai autentici si mai numerosi semiti sunt popoarele arabe, dar nimeni nu face referire la ele cand utilizeaza termenul de antisemit,ci doar la evrei.In aceste conditii poporul israelit devine cel mai antisemit popor din lume, datorita urii de moarte ce o nutreste fata de arabi. In concluzie,cred ca ar fi corect termenul de antiiudaism in locul celui de antisemitism.
Nationalismul autentic in Romania a fost cel al Miscarii Legionare. Inca de la aparitia ei in anul 1927, s’a pus de bunavoie sub ascultarea si trairea credintei in Iisus Hristos si sub ocrotirea Sfantului Arhanghel Mihail, conducatorul ostilor ceresti si invingatorul asupra lui Lucifer. Doctrina legionara si-a propus sa creeze un nou tip de om care sa traiasca in spiritul crestin si sa jertfeasca pentru neamul sau tot ce are mai de pret. In aceste conditii un bun crestin nu este capabil sa-si urasca semenul,nici sa-l prigoneasca sau sa-l nedreptateasca. Esenta credintei crestine se reduce la fraza: “Ceea ce doresti sa-ti faca tie oamenii, fa-le si tu lor”. In cei peste 70 de ani de la infiintarea ei, Miscarea Legionara a creat acest tip de om si nu putine sunt exemplele care demonstreaza acest fapt. Incepand cu jertfa lui Mota si Marin,care au murit in Spania pentru Hristos in lupta contra bolsevismului criminal si ateu pe pamantul Spaniei catolice si terminand cu numeroasele exemple date in inchisori, cand legionarii au ajutat, cu sacrificii, pe cei care-i prigonisera in trecut,inclusiv pe evrei. Sunt numeroase exemple date in memoriile lor, de cei ce au beneficiat de ajutorul primit. Daca doctrina legionara isi propune sa creeze un nou tip de om, capabil de jertfa pentru neam si aproapele sau,cum pot fi acuzati legionarii de antisemitism,rasism sau xenofobie? Din ce motiv i se atribuie ML atributul de miscare extremista. Poate pentru faptul ca a creat eroi care si-au dat, fara nici o ezitare, pentru Hristos si Neam, si acestia sunt extremisti fata de oameni obisnuiti. Si Biserica crestina a avut si are extremistii ei. Ce sunt sfintii decat crestini extremisti? Noi ii cinstim si ne inchinam lor. Dupa teoria la moda ce incrimineaza extremismul ar trebui sa-i contestam si sa-i scoatem din calendar si biserici.
Extremismul este nociv atunci cand duce la exces anumite principii izvorate din dorinta de dominare,exploatare si impunerea cu forta a unei ideologii straine de morala crestina acceptata pe arii intinse in toata lumea.
In concluzie,extremismul poate fi in unele cazuri pe drept acuzat de pericol potential pentru societatea in care isi desfasoara activitatea,dupa cum un extremism izvorat din principii morale, in cazul Romaniei din credinta crestina majoritara,nu poate fi decat benefic si ar contribui esential la redresarea morala a poporului roman, morala grav afectata in cei 50 de ani de regim comunist ateu.
Sursa: Foaie Naţională
http://blog.nouadreapta.org/
http://dariaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu