Hackerii atacati

Armata americana va ataca hackerii, oriunde ar fi acestia

autor: FrontPress 16.11.2011
Statele Unite au dreptul sa recurga la forta militara impotriva hackerilor, daca actiunile acestora pun in pericol siguranta nationala. Mai mult, toate serviciile secrete americane au fost abilitate sa recurga la orice mijloace pentru a descoperi sursa oricarei patrunderi neautorizate in sistemele informatice ale institutiilor americane, se afirma intr-un raport al Pentagonului, publicat marti.
Potrivit Reuters, documentul de 12 pagini, care este supus aprobarii Congresului, subliniaza rolul pe care armata il are in politica de securitate informatica a Statelor Unite.
“Atunci cand este cazul, vom raspunde atacurilor ostile din ciberspatiu la fel cum raspundem oricaror amenintari la adresa securitatii nationale.
Armata americana isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele necesare – diplomatice, internationale, militare – pentru a ne apara natiunea, aliatii, partenerii si interesele”, se precizeaza in documentul oficial.
Raportul Pentagonului defineste “atacurile ostile” ca fiind, printre altele, “atacurile cibernetice indreptate impotriva economiei SUA, guvernului sau armatei”.
Agentia de presa americana precizeaza ca angajatii Departamentului Apararii opereaza peste 15.000 de retele de computere, cu sapte milioane de terminale in sute de locatii din lume.
In ultimul timp, institutii americane sau companii private au fost atacate de hackeri, majoritatea din China sau Rusia, sute de documente secrete ajungand pe Internet. De Madalina Mitan – Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu