USL pe topoganul electoral

autor: FrontPress 25.11.2011
Cred că n-a mai mirat pe nimeni faptul că în ultimul sondaj IMAS, celebra coaliţie a opoziţiei USL a adunat numai 48 % din intenţiile de vot ale românilor. După ce anul trecut, prin toamnă, liderii USL se scăldau în barometrele de opinie la peste 61% dintre sufragii, azi au ajuns sub 50% şi cred că vor continua să cadă pe topoganul electoral. Cum se explică o astfel de cădere într-un moment când în orice democraţie normală, în care o ţară se zbate în criză, iar partidul de guvernare e măcinat de anchetele anticorupţie, opoziţia să fie în cădere liberă?
E o curiozitate sociologică de care se fac vinovaţi liderii imaturi şi infantili politici ai USL: Crin Antonescu şi Victor Ponta. Liderii opoziţiei în loc să vină cu proiecte, programe de dezvoltare şi să coaguleze lideri politici şi ai societăţii civile, ei se ocupă de exluderea lui Mircea Geoană din partid şi de suspendarea lui Băsescu, un subiect deja răsuflat şi eşuat electoral în 2007. Reîncălzirea suspendării şi exluderea preşedintelui Senatului Geoană nu a făcut decât să abată atenţia opiniei publice de la cazurile de corupţie din ograda Guvernului. Nu am uitat nici cum mai acum un an de zile profesorul de istorie la FF Crin Antonescu încerca să-l excludă din partid pe fostul premier Tăriceanu, un personaj politic consistent care i-a ţinut piept trei ani lui Băsescu. Lumea românească ce să mai creadă despre un proiect al opoziţiei, când vede că liderii acesteia se canibalizează între ei. Crin Antonescu nu are cum să mai aibă credibilitate, când acum un an se pupa pe bot la toate televiziunile cu Mircea Geoană, ca în prezent să sară în sus de bucurie, ca un oligofren electoral, că fostul lui partener a fost exclus din USL, ca incompetent şi om ne-bun de nimic. Logica ne spune că dacă Geoană a fost aruncat la gunoiul istoriei de opoziţie ar trebui să urmeze şi Crin Antonescu după el că doar a fost aliat, partener şi prieten de platou de televiziune cu „prostănacul”. Aşa-i în tenis! Crin Antonescu prin exluderea lui Geoană din PSD recte USL şi-a pierdut credibilitatea electorală. În concluzie s-a terminat cu candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia România din 2014.
Ca cetăţean simplu al României aş dori mult să avem parte de o opoziţie puternică, cu lideri charismatici, pliată pe programe economice, proiecte şi soluţii morale pentru regenerarea societăţii româneşti. În schimb văd un USL, confuz ideologic, care se auto-macină în excluderi, care se ocupă de subiecte răsuflate şi nu e în stare să coaguleze oameni politici noi şi credibili pentru a câştiga alegerile din 2012. Mircea Geoană şi-a spălat păcatele în faţa opiniei publice cu celebra sintagmă, de la şedinţa de excludere, „Adio, tovarăşi!”, care a îngropat alianţa liberalo-socialistă. Cu Victor Ponta şi Crin Antonescu la cârmă şi cu Năstase, Iliescu şi Voiculescu în umbră, USL-ul va pierde alegerile cu brio din 2012, dacă nu se va desfiinţa până atunci. Cu astfel de lideri mărunţi şi preocupaţi să dea oamenii afară din partid, opoziţia riscă să rămână încă un mandat pe tuşe până în 2016. Păcat că românii între o putere uzată de guvernare cu acte de corupţie şi o opoziţie infantilă şi-au pierdut orice speranţă de mai bine. De Ionuţ Ţene – NapocaNews
« 
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu