Danemarca : " razboi rasial"

Danemarca: “Extremistii de dreapta” se pregatesc de un “razboi rasial”

autor: FrontPress 18.11.2011
Unii “extremişti de dreapta” se pregătesc pentru un adevărat “război rasial” împotriva imigranţilor şi a descendenţilor acestora din Danemarca, antrenându-se în vederea utilizării armelor şi pentru lupte corp la corp, relevă serviciile de informaţii (PET) într-un raport care analizează evoluţia mişcărilor radicale de dreapta şi de stânga.
O minoritate “se antrenează pentru un război rasial în Danemarca şi este pregătită să utilizeze violenţa”, anunţă PET în comunicatul dat publicităţii joi. Aceste persoane, al căror număr nu a fost precizat, au întocmit “liste negre” cu inamici politici şi caută “să se antreneze atât pentru utilizarea armelor, cât şi în practicarea de sporturi de luptă”. Majoritatea ar fi recrutaţi din rândul grupurilor organizate de suporteri.
Serviciile de informaţii daneze precizează însă că acest nucleu dur nu este reprezentativ pentru întreaga scenă politică de “extremă dreapta”, care este oricum fragmentată, cuprinzând de la grupuscule marginale până la Partidul Poporului Danez, formaţiune populistă care a obţinut la ultimele alegeri parlamentare 12 procente din totalul voturilor.
Conform PET, cele mai mari probleme ar putea fi cauzate de persoanele care acţionează singure, ele fiind mai dificil de urmărit şi detectat. Sursa: FrontPress.ro
H
http://odorica-dariaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu