Elvetienii vor avea voie sa cultive marijuana

O veste bună pentru utilizatorii de cannabis din Elveţia. Autorităţil le vor permite să cultive plantele în propriile case.
Există o limită: patru plante de fiecare şi un motiv pentru care autorităţile iau o asemenea decizie controversată. Guvernul elveţian preferă să relaxeze această regulă decât să îşi mai convingă propriii cetăţeni să cumpere “iarba” ilegal. Astfel, potrivit noii legi (aprobată deja în patru cantoane din zona francofonă a Elveţiei), cu condiţia să fie toţi consumatori, patru oameni care locuiesc în aceeaşi casă pot cultiva 16 plante.
Un purtător de cuvânt al administraţiei din cantonul Neuchatel a explicat că “am fost de acord cu aceste noi reguli pentru a împiedica turismul de droguri între regiuni şi pentru a-I descuraja pe oameni să cumpere marijuana de pe stradă”.
Mai există şi o altă condiţie. “O persoană nu poate cultiva mai mult de patru plante pretinzând că trăieşte cu alţi oameni în casă. În acest caz, fiecare dintre persoane trebuie să dovedească faptul că se îngrijeşte de propriile plante.

Adică să poată dovedi că el ajută planta să crească”, spune acelaşi oficial. “Asta înseamnă că poţi creşte încă patru plante pentru fiecare coleg de apartament, cât timp aceşti pot dovedi că pot ţine în mână o stropitoare”, scrie cotidianul elveţian “Le Matin”. Noua legislaţie intră în vigoare de la 1 ianuarie în cantoanele Vaud, Neuchatel, Geneva şi Fribourg.
http://blog.nouadreapta.otg/ 
http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu