Franta - Prea multi straini

Franta accepta pe teritoriul sau prea multi straini

autor: FrontPress 28.11.2011
Franţa acceptă în fiecare an 200.000 de străini aflaţi în situaţie legală şi este “prea mult”, a apreciat duminică ministrul francez de Interne, Claude Gueant, amintind obiectivul său de a reduce cu 10 la sută într-un an această imigraţie.
“Acceptăm pe teritoriul nostru în fiecare an 200.000 de străini în situaţie legală. Acesta este echivalentul unui oraş ca Rennes, sau de două ori cât Perpignan”, a declarat ministrul în cadrul emisiunii Le Grand rendez-vous Europe 1. “Şi eu cred că este prea mult”, a precizat Gueant, căruia i s-a amintit punctul de vedere în acest sens al preşedintei Frontului Naţional, Marine Le Pen.
“De ce este prea mult? Pentru că eu vreau, ca şi Guvernul, ca şi preşedintele republicii (Nicolas Sarkozy-n.r.), ca străinii care vin la noi să fie integraţi, să adopte legile noastre, să adopte stilul nostru de viaţă“, a adăugat ministrul.
El a amintit obiectivul său “de a reduce într-un an cu 10 la sută”, adică 20.000 de persoane, această imigraţie legală. Şi “vom menţine acest obiectiv”, a precizat el.
“Franţa nu este închisă, Franţa nu este o ţară xenofobă”, a subliniat Gueant.
Pe de altă parte, el s-a declarat împotriva alegerii unor primari străini. Ministrul a criticat “acordul Partidului Socialist şi al Verzilor” (opoziţie), care “devine programul Partidului Socialist şi merge mai departe decât propunerea legislativă care va fi discutată în Senat din moment ce acest acord prevede eligibilitatea”. “Asta înseamnă că am putea avea primari străini. Sincer, nu aş vrea să văd în departamentul Seine-Saint-Denis (periferia Parisului-n.r.), care are o puternică populaţie străină, că majoritatea primarilor sunt străini“, a precizat el.
În ceea ce priveşte dreptul de vot al străinilor, Gueant a amintit că acest drept este “din 1789 indisociabil de naţionalitate”. El a apreciat însă că “acesta este un subiect care poate diviza, iar Partidul Socialist se joacă cu focul”.
Conform unui sondaj realizat de BVA, care va apărea luni în Le Parisien /Aujourd’hui en France, 61 la sută dintre francezi sunt favorabili votului străinilor. Ancheta a fost realizată la 25 şi 26 noiembrie, pe un eşantion de 980 de persoane. De pe Mediafax
Grup de tineri imigranti dintr-o suburbie a Parisului
«http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu