Merkel:"Germania" e pregatita sa-si cedeze din suveranitate de dragul salvarii monedei unice

autor: FrontPress 
Cancelarul Angela Merkel a declarat ca “Germania” (a se citi clasa politica si elita financiara transnationala) este pregatita sa-si cedeze din suveranitate, una din temele prefereate ale lui Traian Basescu, in scopul de a intari zona euro si a restaura increderea in moneda unica.
Schimbarile in Tratatul Uniunii Europene, care sa prevada “o interventie si un rol de supraveghere in ceea ce priveste bugetele nationale, dar cu flexibilitatea anumitor tari de a-si face propria strategie bugetara”, sunt necesare pentru a intari institutiile UE si pentru a proteja bugetul de austeritate, astfel incat “sa facem din zona euro o zona imuna la criza”, a declarat Merkel la intalnirea cu primul ministru irlandez Enda Kenny, potrivit Bloomberg.
“Germania simte nevoia, in acest context, de a arata pietelor si lumii ca zona euro va ramane impreuna, ca moneda trebuie aparata, dar si faptul ca suntem pregatiti sa cedam putin din suveranitatea noastra nationala“, a declarat Merkel.
In momentul de fata Germania este cel mai mare contributor la fondul de salvare al zonei europene.
“Avem un interes absolut in a intari Uniunea Europeana si stabilitatea zonei euro si a monedei unice”, a declarat si premierul Irlandei, adaugand ca “orice pas pentru o schimbare a tratatului ar insemna o provocare”. Sursa: FrontPress.ro
http://odoricaion.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu