Facebook stie tot

Îţi aminteşti ce ai făcut în ultimele 90 de zile pe internet? Facebook ştie tot - VIDEO

Facebook urmăreşte vizitele pe care cei 800 de milioane de utilizatori ai săi le fac pe alte site-uri, chiar şi după ce aceştia s-au deconectat de pe reţeaua de socializare.
Îţi aminteşti ce ai făcut în ultimele 90 de zile pe internet? Facebook ştie tot
Angajaţii companiei pot vedea şi când oamenii care nu sunt membri Facebook intră pe internet, dacă aceştia au vizitat măcar o dată site-ul de socializare, scrie dailymail.co.uk.
"Facebook poate urmări utilizatorii fără ştirea sau permisiunea acestora, ceea ce reprezintă o practică necinstită", spune Ed Markey, reprezentantul statului Massachusetts.
Urmărirea funcţionează astfel: de fiecare dată când utilizatorul intră pe o pagină care are un plugin Facebook, cum ar fi popularul buton "Like", compania primeşte înregistrarea acestei vizite. Sunt înregistrate chiar şi adresa IP, rezoluţia monitorului, sistemul de operare şi versiunea de browser.
Conform Facebook, datele sunt folosite pentru a îmbunătăţi securitatea, însă unii observatori ai procesului sunt îngrijoraţi.
"Urmărirea poate fi folosită pentru a afla înclinarea politică, religia, preferinţele sexuale, problemele de sănătate sau faptul că îţi cauţi un nou loc de muncă. Există tot felul de moduri prin care se pot forma păreri greşite despre oameni", spune Peter Eckersley, director de proiect la o organizaţie a drepturilor digitale.
Facebook este capabil să reţină datele tuturor site-urilor vizitate pe o perioadă de 90 de zile, ştergând permanent intrările vechi şi adăugându-le pe cele noi.
Dacă utilizatorul este logat pe contul de Facebook şi navighează pe alte site-uri, vor fi înregistrate numele, adresa de e-mail, prietenii şi toate datele asociate profilului.
Arturo Bejar, directorul de inginerie al companiei, a recunoscut că Facebook poate afla pe ce site-uri intră utilizatorii după ce se deloghează de pe platforma de socializare, însă a negat că s-ar folosi de aceste date.
"Am spus că nu o facem şi nu am putea să o facem fără o formă de consimţământ".

Comenteaza articolele mediafax.ro si pe Facebook
Publicat de BLOG ENCICLOPEDIC
http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu