Revolta si deznadejde

Intre revolta si deznadejde

autor: FrontPress 11.12.2013

pacaneleUltimele 24 de ore au fost un carusel de evenimente, pozitive, dar mai ales negative. Suma lor te face să pui la îndoială realitatea, te face să te întrebi dacă visezi şi ce trebuie să faci pentru a te trezi. Diferitele accize şi impozite noi au ţinut prima pagină a ziarelor şi prime-time-ul televiziunilor. Pe lângă sutele de impozite deja existente, guvernul s-a decis să crească unele impozite, respectiv să inventeze unele noi. Nu discut doar despre taxa pe coteţ şi stâlp, ci şi despre faptul că orice fel de muncă este impozitată la sânge. În acest context, brusc şi dintr-o dată, Ponta se trezeşte să scutească TOTAL de impozit câştigurile la jocuri de noroc (păcănele).
În situaţia în care orice om din România, care are orice fel de venit obţinut din muncă, plăteşte impozit la stat, Ponta încurajează paraziţii. Cum să nu te revolţi, ştiind câţi bani merg către stat, din salariul muncit? Cum să nu te revolţi, ca mic întreprinzător, care trage cu disperare să ţină firma pe linia de plutire, şi care plăteşte taxe peste taxe, că o categorie de oameni, care nu produce absolut nimic, este brusc scutită de taxe? Până şi cei care închiriază un apartament plătesc impozit şi CAS, dar barbugii sunt scutiţi de taxe…
nicolae_paun_01_42fc0e74a8Acesta ne este guvernul… Cât despre parlament? Cu toţii ştim că ieri au încercat să promulge o lege, care amnistiază aproape toţi infractorii. Iniţiatorul ei, deputatul Păun, spune că este un act de dreptate, pentru că principalii beneficiari sunt ţiganii şi ei au ajuns după gratii din cauză de discriminare, nu de infracţiuni. Păi cine i-a pus pe ţigani să fie infractori? I-am obligat noi să fure, să tâlhărească, să înşele? Sau s-o fi visând domnul Păun vreun nou Mandela?
În acelaşi timp, o lume întreagă se lua cu mâinile de cap la auzul prevederilor acestei legi: dacă furi mai puţin de 100.000 de euro scapi practic fără pedeapsă; dacă furi până în 500.000 de euro primeşti o amendă (oricum e profitabil); iar dacă furi chiar mai mult de 500.000 de euro, pedeapsa e înjumătăţeşte, dacă restitui JUMĂTATE din banii furaţi! Vă miră faptul că olandezii jubilează acum, numindu-ne o naţiune de hoţi?
Iar această lege este dezbătută într-o ţară în care cele mai multe sate nu au străzi asfaltate, canalizare, apă curentă, iluminat, fără să mai vorbesc despre servicii medicale sau şcoli.
Nu ai cum să nu priveşti cu uimire şi cum să nu te încerce dorinţa de a merge în poarta parlamentului pentru a-i scutura pe aceşti îmbuibaţi de guler. Nu ai cum să nu îţi doreşti să îi muţi într-unul din satele româneşti ţinute chiar de ei în mizerie şi să îi obligi să trăiască acolo fără curent, fără apă, gaz, canalizare şi fără toate beneficiile vieţii moderne, cu care ei sunt atât de obişnuiţi.
Credeţi că este de ajuns pentru o zi? Nici vorbă! Domnii parlamentari s-au scos singuri din raza de acţiune a DNA, supăraţi că jaful lor este monitorizat. Păi chiar aşa, ce atâta justiţie? Cum să mai aibă ei timp să fure, dacă trebuie să mai dea din când în când cu subsemnatul?
Credeţi că este de ajuns pentru o zi? Nici vorbă! Tot astăzi am aflat că 300 de parlamentari sunt ascultaţi în contextul unor anchete penale!
Este logic, că în parlamentele şi guvernele Europei de vorbeşte acum despre patria hoţilor. Puteţi să îi condamnaţi? Ce altă ţară, decât una de ticăloşi şi hoţi poate avea astfel de legi, care practic legalizează infracţiunile?
Eu, cel puţin, nu pot să nu încerc un sentiment de deznădejde, gândindu-mă că românii noştri aleg aceleaşi lichele penale de peste 20 de ani şi nici nu întrezăresc vreo schimbare a opţiunilor lor de vot, indiferent de legile aberante date de aceste jigodii în parlament. De Remus Radoiu – Agonia Natiunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu