Casatorii anulate

“Casatoriile” GAY din Australia vor fi ANULATE

autor: FrontPress 12.12.2013

gay australiaCurtea Supremă din Australia a respins o lege care permite căsătoriile între persoanele de acelaşi sex în capitala Canberra şi în împrejurimile acesteia, informează agenţia Rador. Acestea fuseseră aprobate anterior de parlamentul regional în octombrie.
Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex din Australia au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. 27 de cupluri, s-au “căsătorit”, printre acestea numărându-se şi Stephen Dawson, un membru al parlamentului regional, care s-a “însurat” cu partenerul său în cadrul unei ceremonii organizate pe peluza Parlamentului federal. Aceste legături vor fi acum anulate.
Curtea Supremă a decis în favoarea guvernului şi a premierului Tony Abbott, care a susţinut că legislaţia de pe teritoriul capitalei nu este consecventă cu actul federal privind căsătoria. În condițiile în care uniunile civile între persoane de același sex sunt permise în cele mai multe state australiene, căsătoria se limitează la uniunea dintre un bărbat și o femeie, conform legislaţiei federale. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu