"Iubite domnule politist!"

Stiu ca esti "bugetar" ca si mine... Stiu ca ai un salariu la fel de mic, inca si ciopartit pe deasupra, "cioparteala" facandu-l si mai mic... Stiu ca ar trebui sa muncesti destul de intens pentru acest salariu minuscul, dat fiind ca, in unele sectoare "bugetare" personalul este deficitar, astfel ca uneori esti nevoit sa faci aceeasi munca pe care, in conditii normale, ar trebui s-o mai faca si alti potentiali colegi, care de fapt nu exista si care, cel mai probabil, nici nu vor exista prea curand. Stiu ca multi colegi de-ai nostri au luat deja drumul strainatatii, pentru a castiga bani mai multi si a-si asigura un viitor mult mai bun pentru ei, pentru familiile si copiii lor. Iar daca noi doi tot am ramas in tara si inca mai muncim aici, din motive ce ne privesc pe fiecare dintre noi in parte, cred ca e bine sa nu ne batem joc de cei din jurul nostru, sa nu ne batem joc fiecare de viata celuilalt, pentru ca in final, de fapt si de drept, sa ne batem joc de insasi viata noastra si de noi insine.
Nu ma intereseaza daca te numesti Stancu, Staicu, Ionescu sau Popescu. Nu ma intereseaza daca numarul de telefon (sa spunem!) 0743088488 sau 0757541236 sau oricare altul iti apartine tie sau oricarei alte persoane din tara noastra draga. Nu ma intereseaza ca iti omori timpul de la servici si de acasa dand telefoane aiurea, urmarind, la un moment dat, o persoana oarecare pe care ti s-a "pus pata"... Dar mi se pare curios ca din taxele si impozitele pe care le platesc constiincios, ca orice cetatean din tara asta, se platesc salarii, mari sau mici, unor persoane care isi pierd vremea cu fleacuri, doar de dorinta de a iesi in fata ca "paduchele in frunte". Mi se pare curios ca iti pierzi vremea luptandu-te cu morile de vant in loc sa-mi aperi viata si siguranta, mai ales ca m-am saturat sa vad mereu in jurul meu, pe strada, vitezomani care risca sa ma calce nu doar pe carosabil ci si pe trotuar sau mici gainari care urmaresc sa-mi cotrobaiasca pe furis in geanta sau sa-mi ia geanta cu totul sau tineri din ce in ce mai aproape de varsta copilariei care se imbata in nestire pana ajung la coma la spital sau se drogheaza fie si doar cu substante etnobotanice pana isi distrug viata si sanatatea, fara ca sa se ia vreo masura care sa stopeze fenomenul.
Stiu ca fiecare dintre noi o poate lua razna la un moment dat... Dar cred ca trebuie sa avem fiecare discernamantul necesar sa stim sa facem ceea ce trebuie cu viata noastra si cu viata celor din jur....

2 comentarii:

  1. Cristina, asta e lupta cu morile de vint. Nu intereseaza pe nimeni ... Sintem pe cont propriu. Bine ai revenit.
    Te sarut,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine v-am regasit! De fapt... bine c-am revenit cu postarile...

    RăspundețiȘtergere