Reteta coca cola ramine secreta

Autor:  Alina DanCompania Coca-Cola a dezminţit imediat informaţiile difuzate ieri de către postul de radio american şi a subliniat că reţeta băuturii inventate în urmă cu 125 de ani de către farmacistul John Pemberton este în continuare intactă şi în siguranţă Emisiunea celor de la "This American Life," radioul care a publicat informaţia, a fost difuzată iniţial în Chicago, apoi distribuită de Radioul Public American, ştirea făcând rapid înconjurul lumii. Potrivit jurnaliştilor americani, caietul cu reţeta lui Pemberton ar fi ajuns pe mâna unui alt farmacist georgian, Everett Beal, o cunoştinţă a unuia dintre editorii publicaţiei Atlanta Journal-Constitution, care în 1979 a publicat fotografia cu pretinsa reţetă originală.

Pentru că noile informaţii au avut un atât de mare impact la publicul din toată lumea, compania Coca-Cola a luat poziţie oficială. Kerry Tressler, purtătorul de cuvânt al Coca-Cola spune că ieri, când a ajuns la birou, s-a trezit asaltat de un val de solictări media din întreaga lume. Toată lumea aştepta recunoaşterea oficială a faptului că, în cele din urmă, reţeta a fost dată în vileag şi se cerea confirmarea formulei ca „reală”.
„Formula este cel mai bine păstrat secret de marcă al nostru şi nu va fi divulgată”, spune Tressler. Acesta adaugă că până şi cei de la "This American Life” au încercat  să intre în posesia formului originale a Coca-Cola, dar fără succes. În plus, băutura realizată în studio în conformitate cu reţeta făcută publică, nu are nicio legătură cu gustul original Coca-Cola.
Până şi oficialii companiei admit că toată vâlva făcută în jurul reţetei nu a adus decât un boom de promovare a produsului şi că este binevenită în contextul în care compania Coca-Cola se pregăteşte să aniverseze 125 de ani de existenţă.

De unde a pornit totul

Site-ul thisamericanlife.org publica ieri o ştire potrivit căreia reţeta originală a băuturii descoperite în 1886 de farmacistul din Atlanta, John Pemberton ar fi în posesia lor. Jurnaliştii au publicat chiar un şir de ingrediente şi cantităţile necesare pentru ceea ce ei spuneau că este formula exactă a Coca-Cola.
http://evz.ro/
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu