"Decit sa le duci grija, mai bine le duci dorul"

Gasca Videanu a ocupat cea mai buna si cea mai mare masa a terasei hotelului Carlton pentru cina si megaspectacolul de artificii. Nota de plata a fost de aprox. 8.000 de euro( ce darnici sintem).

"Decit sa le duci grija, mai bine le duci dorul", aceasta era o  vorba spusa din batrini despre bani.
Dar vad ca acum nu mai este valabila. Este mai bine sa le duci grija, decit sa le duci dorul.  Asta vedem zilnic cum se adapa din cornul abundentei muncii noastre,  toti neisprevitii vremii.  Ce palate au, ce  limuzine, ce imbracaminte, de ce onoruri oficiale beleficiaza,  de ce conturi grase in tara si strainatate dispun. Niste p... si p.... goale care nu au visat in viata lor, la asa un trai de  sultan pe spatele unui popor  cu vot cumparate, pe  1 kg. de faina sau o galeata de plastic goala.Asta ma duce cu gindul la perioada de inceput a casniciei mele(1969), cind un dr., cunoscut al tatalui meu,  m-a invatat sa  merg mereu la soacrii cu  o cutie  cel putin,  de dero si o piine ca asta face impresie si este voluminos. De dero si de piine totdeauna e nevoie  si nu dau gres, sa duc ceva inutil. Dar nu m-am tinut de treaba si in scurt timp am abandonat, pentru o cutie de bomboane fondante, dar nu avea acelas efect, dar era mai putin voluminos si nu facea nici o impresie:)
Dar cind vad ca noi toti o ducem greu, dar  clasa politica de lupi flaminzi o duc bine,  cu viata de nabab  pe care o au, ma gindesc cum  de ne permitem noi sa platim, castele, lumuzine cu soferi., rochii de 100.ooo de euro, genti de 40.000 de euro,  parlamentare  semianalfabete cu silicon in buze platite tot de noi( am auzit ca se injecteaza silicon la toate buzele, platite tot de noi), ce popor darnic sintem,  ne luam de la gura noastra si a copiilor nostrii pentru, a intretine aceste  lepadaturi sa faca frumos.  Ne vom trezi vreodata? Ne impresioneaza luxul exorbitant si conturile grasae in asa  maniera, incit uitam si de spiritul de conservare al fiecarui individ dintre noi? Mai rau uitam ca avem urmasi? Poate ei merita mai mult decit ce oferim noi, chiar buzele de jos siliconate, ale unor parasute care nu ne-ar catadicsi, nici macar cu un cuvint gresit, din punct de vedere gramatical.
Deci acum nu mai sint valabile cuvintele  decit sa le duci grija..... ca, vedeti ca  nu duci nici o grija cheltuiesti banii prostilor  cu sirg,  pe toate poftele  celui mai mare nabab al lumii. Nici descendentii marilor familii de industriasi, nu cheltuiesc asa cu mare lejeritate ca nababii nostrii, profitorii prostiei noastre. Curaj ! Iar va spun ca totul depinde numai de noi? Cind ne vom satura de aceste  lichele, cu apucaturi de vampiri?  Sa dovedim ca nu sintem hrana lor si le putem arunca  oricind stirvurile  la gunoiul istoriei.
Totul sta in puterea noastra, vedeti ca s-au trezit si tarile din Africa de nord, cu popoarele lor in  zdrente !!!
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://singurafelina.blogspot.com/

2 comentarii:

  1. sant de acord cu tine,asta nu schimba nimic

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu, dar sint cu sufletul impacat fata de constiinta mea, ca mi-am facut datoria !
    O zi frumoasa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere