Defecte umane care afecteaza nationalismul romanesc

Autor: Gheorghe Haiduc-ND Cluj
Dupa patru ani de lupta nationalista in cadrul Noii Drepte, am aflat multe despre motivele care impiedica o dezvoltare mai intensa si mai rapida a nationalismului romanesc. Exista atat factori externi care impiedica dezvoltarea cat si factori interni. Nu o sa ma concentrez asupra factorilor externi, in aceasta categorie intrand dusmanii romanismului, cei care au distrus imaginea nationalismului in Romania, tradatorii si desigur cei care au cautat prin orice mijloace sa atace nationalismul. Voi trece direct la cealalta categorie, la factorii interni, care se reduc pana la urma la defecte individuale sau cel mult la niste probleme survenite in relatile dintre indivizi. Analizand mai atent situatia, am gasit cateva defecte care sunt intalnite foarte des, dar a caror efecte impiedica un progres mai energic a patriotismului in Romania:
1. Indiferenta. Un lucru care ne defineste ca nationalisti este interesul nostru fata de ce se intampla in jur, fata de soarta neamului nostru, a tarii, a semenilor, a familiei si chiar fata de soarta noastra ca indivizi. Insa observam ca multi romani sunt indiferenti cand vine vorba de soarta lor. Omul indiferent cand este pus in fata cu probleme precum: extremismul maghiar, chestiunea tiganeasca, politicianismul sau criza morala si identitara prin care trec astazi romanii; va zice: “pe mine nu ma intereseaza”. Pornind de la o astfel de mentalitate etno-masochista si “sinucigasa”, nici nu se mai pune problema de fapte.
2. Lenea. Daca unele persoane reusesc sa iasa din starea de indiferenta si sa constientizeze problemele cu care se confrunta natiunea, desfasurarea unei activitati nationaliste intense este impiedicata de un alt defect: lenea. Desi multi isi dau seama de greutatile cu care se confrunta si ar dori sa faca ceva, cad prada pacatului lenei si nu reusesc sa faca prea multe in incercarea lor de a-si schimba soarta, spunand in gandul lor: “Lasa, ca va face altul ceva” sau “Sper ca cineva sa rezolve problema asta”. Insa daca stam cu capul in jug si asteptam ca altii sa ne salveze, atunci tot asa vom ramane. Singurii care pot sa lupte pentru drepturile noastre, suntem noi.
3. Dezbinarea. Cei care au invins lenea si ca indivizi au intrat deplin in lupta nationalista, ajung la un punct unde trebuie sa colaboreze cu alti patrioti pentru a reusi cu adevarat sa schimbe ceva. Unitatea este sfanta. Insa noi romanii, spre deosebire de alte popoare, nu stim sa fim uniti. Unii indivizi pun anumite ganduri si idei personale in fata romanismului si astfel in loc de buna intelegere intre nationalisti, se ajunge la cearta, invidie, ura si rivalitate, mai pe scurt la dezbinare. Un alt factor care cauzeaza dezbinarea este “boala sefiei”. Anumiti patrioti romani doresc cu orice pret sa fie ei sefi. Felul lor de a gandi este: “Mai bine sef peste 3 oameni decat sa fim 100 dar sa fie altul sef peste mine”. Iar daca toti cei care simtim romaneste nu stam uniti, de acest defect vor profita dusmanii nostrii, care ne rad in nas. Continuarea
http://blog.nouadreapta.org/
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu