iGO 8 - HTC Touch Pro

Pentru ca m-am chinuit vre-o doua zile sa instalez iGO 8 pe un HTC Touch Pro, si dupa mai multe incercari si cautari pe internet, forumuri si locuri oficiale, in final am reusit sa instalez aplicatia multumita unei domnite (dya) de pe un forum romanesc si anume dedicat telefoanelor HTC si anume htc-club.ro.

Inainte de toate, daca doriti sa achizitionati sau sa instalati iGO8 pe un PDA sau telefon cu touch, verificati inainte daca telefonul sau device-ul dumneavoastra, indeplineste cerintele minime ale programului si anume:

  • GPS (intern sau extern)
  • sistem de operare Microsoft® Windows Mobile™
  • 300 MHz processor (400 MHz recomandat)
  • 64 MB memory (128 MB recomandat)
  • ecran touch care sa suporte rezolutie QVGA sau VGA:
  • Rezolutie ecran: 320x240 or 240x320

  • Problema mea era ca in momentul in care doream sau incercam sa pornesc aplicatia instalata, aceasta parea sa se incarce dupa care nu se mai intampla nimic. Aparea clepsidra si atat, Asta la mai multe versiuni de iGO8, dar si de 2006, sau 2006 plus.

    Acum va voi explica si voua pas cu pas cum se instaleaza iGO 8 pe un HTC Touch Pro:

    Pasul 1: Se conecteaza PDA-ul la calculator prin cablul USB si se selecteaza modul stick usb (removable disk, de pe ecranul device-ului) - asta ca sa putem copia fisierele necesare pe cardul pda-ului, care trebuie sa fie de cel putin 2 GB daca aveti nevoie si de POI, harti si cladiri 3d, pe langa simpla voce si harta Romaniei.

    Pasul 2: Foarte important este faptul ca nu orice versiune de iGO se poate instala pe HTC Touch Pro singura versiune testata de utilizatori, este "iGO 8 V8.0.0.49545". Dupa ce gasiti si downloadati aceasta versiune, cautati cele doua fisiere esentiale instalarii aplicatiei si anume 2577 si iGO8. (pentru a gasi aplicatia, incercati sa dati un search pe google, dupa ceea ce am scris eu intre " ", si sigur veti gasi o modalitate de a downloada aceasta versiune). De asemenea va recomand sa cumparati acest soft de la unul din magazinele de aici.

    Pasul 3: Copiati cele doua directoare (2577 si iGO8) direct in radacina cardului de memorie al telefonului

    Pasul 4 (optional): Copiati in directorul aflat pe cardul de memorie (iGO8/content/ ) hartile, vocile, cladirile, POI-urile si toate datele de care mai aveti nevoie din directorul iGO8 de pe PC-ul dumneavoastra.

    Pasul 5: Deconectati PDA-ul de la PC. In mod normal in acest moment ar trebui sa inceapa automat instalarea aplicatiei iGO8, si sa va intrebe unde doriti sa o instalati, daca sunteti de acord cu instalarea ei, etc. Totusi daca acest lucru nu se intampla, dupa ce deconectati device-ul de la PC, resetati PDA-ul (oprindu-l si repornindu-l din nou). Dupa care accesati aplicatia autorun, situata pe cardul de memorie, in directorul 2577. In acest moment va trebui sa inceapa instalarea aplicatiei.

    Pasul 6: Nu incercati sa faceti ce-am scris mai sus cu alte versiuni pentru ca sunt foarte mari sanse sa nu mearga, dupa cum am spus chiar la inecputul articolului.

    Va recomand sa sariti peste pasul 4, si sa-l faceti doar dupa ce v-ati convins ca va functioneaza aplicatia cum trebuie.

    Pasul 7: Va recomand o aplicatie - QuickGPS - care sa ajute GPS-ul sa isi gaseasca mai repede satelitii, pentru ca altfel dureaza in jur de 5-10 minute pana cand aplicatiaimpreuna cu GPS-ul PDA-ului vor gasi satelitii si va vor pozitiona corect.
    Daca totusi nu doriti sa actualizati satelitii, sau nu dispuneti de o conexiune la internet pe PDA, atunci un truc pentru a ajuta GPS-ul sa localizeze satelitii, este de a iesi cu PDA-ul din casa si a face o plimbare prin cartier.

    Pasul 8: Nu va impacientati cand porneste prima data aplicatia s-ar putea sa dureze mai mult si sa dea impresia ca a inghetat - aveti rabdare, va porni. De asemenea aveti rabdare cu aplicatia pana cand isi gaseste satelitii, dupa cum am spsu in functie de oras, vreme (nori, ceata, ploaie etc.) poate dura intre 5 si 10 minute pana cand telefonul reuseste sa faca o triangulatie cu satelitii.

    P.S. Deocamdata nu s-a testat o alta versiune de iGO care sa functioneze pe HTC Touch Pro. Asa ca daca vre-unul din voi, reuseste sa instaleze, sau descopera o alta versiune care functioneaza, il rog frumos sa lase un comentariu aici, pentru a imbunatati acest articol.

    Aveti aici cateva poze cu produsul iGo 8, pachet dar si aplicatia in "actiune":
    alexandru hategan, HTC,  IGO, 8, igo8, navigatie, aplicatii,  PDA,  PPC,  pocketPC,  iGO 8 V8.0.0.49545, problema,  touch,  pro,
    alexandru hategan, HTC,  IGO, 8, igo8, navigatie, aplicatii,  PDA,  PPC,  pocketPC,  iGO 8 V8.0.0.49545, problema,  touch,  pro,
    alexandru hategan, HTC,  IGO, 8, igo8, navigatie, aplicatii,  PDA,  PPC,  pocketPC,  iGO 8 V8.0.0.49545, problema,  touch,  pro,
    alexandru hategan, HTC,  IGO, 8, igo8, navigatie, aplicatii,  PDA,  PPC,  pocketPC,  iGO 8 V8.0.0.49545, problema,  touch,  pro,
    alexandru hategan, HTC,  IGO, 8, igo8, navigatie, aplicatii,  PDA,  PPC,  pocketPC,  iGO 8 V8.0.0.49545, problema,  touch,  pro,

    15 comentarii:

    1. Excelent articolul,si original;)

      RăspundețiȘtergere
    2. Multumesc, m-am straduit ! Sper sa fie de folos celor cu telefoane touch, care nu au reusit sa isi instaleze acest program dedicat pocketpc - urilor, si care au nevoie si doresc sa il foloseasca. Pentru orice nelamuriri, astept comentarii aici. Promit sa raspund in cel mai scurt timp, celor care nu se descurca cu instalarea si cu indicatiile date de mine.

      RăspundețiȘtergere
    3. Multumesc, am reusit instalarea programului pe un HTC Touch Pro 2, dar nu gaseste niciun satelit.
      Am incercat setari manuale (port 4, baud 4800) si tot nimic. Quick GPS zbarnaie, dar nimic.
      Daca ai vreun sfat share:). Ms

      RăspundețiȘtergere
    4. Salut. Da am un sfat, si anume:

      1) sa intri la Start-settings-system Externa GPS (sa fi in tab-ul Programs si sa ai setat portul COM 6 - la mine cel putin asa e).

      Apo intri in IGO 8, si de duci la Setari-GPS- GPS activat (bifat), port 6, viteza transmitere 4800

      2) daca nu merge pasul 1. atunci incearca din IGO-setari-GPS sa de-bifezi GPS activat si sa dai click pe butonul din dreapta jos de pe ecranul in care esti si de acolo sa-i dai sa-si caute singur setarile.

      3) mai este si programul ala de care am zis ca sa gaseasca mai rpd satelitii.

      4) dupa ce am instalat prima data IGO ti-am zis ca la mine a durat 5 minute pana i-a gasit si m-am plimbat pe balcon si am inghetat. Acum cand pornesc aplicatia, daca nu sunt cu masina ii ia cam maxim 1 minut pana sa ii gaseasca.

      Daca tot nu reusesti, zi-mi ce s-a intamplat si poate te pot ajuta.

      RăspundețiȘtergere
    5. Eu am reusit sa-l instalez pe HTC TOUCH PRO 1 si nu HTC TOUCH PRO 2, dar ar trebui sa mearga cum am zis mai sus. (doar daca nu are gps-ul bulit).

      P.S. ai incercat google maps ? sa vezi daca iti gaseste vre-un satelit ? sau alta palicatie care sa-ti verifice gps-ul sa vezi ca e functional ?

      RăspundețiȘtergere
    6. am urmat pasii de mai sus dar mi se intampla exact cum ai zis k ti se intampla tie prima data. cand dau pe iconite imi arata ca se incarca si dupa nu mai imi arata nimica. mentionez k aveam softul pe card si yo l-am instalat din folderul 2577 de la autorun. help me please

      RăspundețiȘtergere
    7. ai aici adresa mea de mail: hategan2005@gmail.com contacteaza-ma si te ajut in legatura cu HTC touch pro

      RăspundețiȘtergere
    8. Exista o versiune de iGO8.3 care ruleaza fara probleme pe Touch Pro

      RăspundețiȘtergere
    9. Da am testat acea versiune :)

      RăspundețiȘtergere
    10. Daca puteti sa dati niste detalii despre igo8.3 care functioneaza pe HTC Touch pro ca sa putem face cunoscut acest lucru si celorlalti ? Va rog trimiteti un mail pe adresa mea : hategan2005@gmail.com si voi face o postare actualizata pentru toata lumea cu instructiunile de instalare etc

      RăspundețiȘtergere
    11. bravo, unul din puținele tutoriale bune de pe net, multumesc alex

      RăspundețiȘtergere
    12. Merge perfect ! Cel mai bun tutorial !

      RăspundețiȘtergere
    13. in external gps la hardware " gps hardware port" nu pot sal schimb...ramane none si dupa ce pun alt port:| de ce?

      RăspundețiȘtergere
    14. unde pot gasi pentru aceasta programa harti? eu am dar probabil sunt la o versiune mai veche, le-am adaugat in folderul MAP dar nu imi apar in programa.

      RăspundețiȘtergere