Cocaina

Contrar a ceea ce poate ştiu sau cred alţii, cocaina nu este vândută aşa cum vine de la mama ei (de obicei, Columbia sau Peru). Ca orice altă organizaţie, cartelurile de droguri caută să-şi maximizeze profiturile, dar achiziţionarea ei la preţ de producător şi plasarea la un supra-preţ nu este de ajuns. Dacă nu cumva eşti vreun hot-shot şi ai un dealer de încredere, cel mai probabil vei fuma, trage pe nas sau în venă cocaină tăiată în proporţie de 40% cu mannitol (laxativ pentru copii), demerol (analgezic foarte puternic), B12 (vitamina) sau praf de copt. Sunt dealeri care au recunoscut că erau vremuri în care tăiau cocaina cu glucoză sau zahăr praf. Conform Centrului European de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri, puritatea cocainei în Europa variază între 22% şi 57% în 2007 cu preţuri cuprinse între 44 şi 88 Euro per gram, deşi s-a raportat că în Cipru, Turcia, Suedia şi România gramul poate costa mult mai mult.
În anul în care a demarat strângerea de informaţii despre cocaină, 1981, Guvernul Statelor Unite a estimat preţul de vânzare a gramului de cocaină pură la 600 dolari. Astăzi, este în jurul sumei de 135-150 USD.
Mai jos este un video peste care am dat pe prima pagină a youtube-ului şi în care sunt arse 6 tone de cocaină pură, neprelucrată. Valoarea aceste cantităţi este aproximată la 810.000.000 (opt sute zece milioane) dolari americani. Se merită? 


6 comentarii:

  1. Cred ca astia au ars cocaina ca sa vada lumea ce "curati" is copoii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da, da. Crezi ca nu le-a scapat cate-un pachetel prin buzunare? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Culmea ca s-a terminat filmarea inainte sa fie arse pachetele. + ca cine a numarat cate pachete au fost aruncate sau arse :)) nu cred ca a facut cineva asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  4. pai ar fi fost regi aia care o aveau...

    RăspundețiȘtergere
  5. sigur akm sunt morti astia....s.au du exakt k, kokaina....

    RăspundețiȘtergere