Noua Dreapta

Noua Dreapta reincepe batalia relatiilor externe: italieni, spanioli, suedezi, danezi si germani la “Marsul memorial Corneliu Codreanu”

autor: FrontPress 03.12.2013

0Ca în fiecare an, Noua Dreaptă a organizat și sâmbăta trecută un marș comemorativ la troiţa de la Tâncăbești, în apropiere de București, dedicat memoriei lui Corneliu Codreanu, întemeietorul Legiunii Arganghelul Mihail, asasinat în 30 noiembrie 1938 de jandarmi, din ordinul regelui dictator Carol al II-lea. Ca un fapt inedit, la acţiunea naţionaliștilor români au participat și mai multe delegaţii străine, din partea unor mișcări identitare din Europa, din îndepărtata Peninsulă Iberică şi până în nordul îngheţat.
Acest lucru constituie un nou avânt pe plan extern al naționaliștilor români, după o perioadă de stagnare, care a permis organizațiilor radicale și revizioniste din Ungaria să pună bazele unor alianțe politice naționaliste, de la care românii au fost excluși.
Delegația partidului naționalist catolic Forţa Nouă din Italia a fost condusă de Giuseppe Provenzale, un lider marcant al formațiunii din Peninsulă. Participarea italienilor la marșul Noii Drepte s-a dorit un semnal camaraderesc menit să tempereze nemulțumirile românilor legate de colaborarea Forţei Noi cu organizaţii maghiare revizioniste, precum Jobbik sau HVIM, ambele ostile României. De fapt, când vine vorba de relațiile româno-ungare, Forța Nouă nu are o politică unitară la nivel de partid. Practic, filialele nordice ale formațiunii italiene și cadrele mai tinere continuă să întrețină relații cu organizațiile maghiare, în timp ce militanții mai vechi ai Forței Noi și filialele din sud sunt pentru continuarea colaborării cu Noua Dreaptă.
La marșul de la Tâncăbești au mai participat reprezentanţi ai organizaţiei Alianţa Naţională din Spania, din partea Partidului Suedezilor, Partidului Danezilor şi a Partidului Naţional-Democrat German, cea mai mare formaţiune politică naţionalistă din Germania, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale. Sursa: FrontPress.ro
612345

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu