Stopare

Autoritatile germane au stopat finantarea unui partid nationalist

autor: FrontPress 26.02.2013
NPDParlamentul din Berlin a stopat finantarea publică a Partidului Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune naţionalistă din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale. Decizia a fost motivată luni prin neplata unei amenzi în valoare de 1,27 de milioane de euro, emise de Curtea Administrativă Federală din Leipzig la sfârşitul anului trecut pentru “iregularităţi contabile”.
Revista Der Spiegel a citat un purtător de cuvânt al Parlamentului care a declarat că formaţiunea naţionalistă nu va mai primi subvenţiile cuvenite pentru anul 2012, în valoare de 113.000 de euro.
Toate partidele care au obţinut un anumit procent stabilit de lege în urma scrutinelor electorale sau au intrat în parlamentele regionale, în Bundestag sau în Parlamentul European au dreptul să primească câte 70 sau respectiv 85 de euro cenţi pentru fiecare vot obţinut.
Reprezentanţii NPD susţin că această adevărată hărţuire fiscală din partea statului are ca obiectiv falimentarea partidului, după ce tentativa de interzicere a acestuia din anul 2003 a eşuat. În prezent, unele cercuri politice din Berlin şi din landurile federale discută oportunitatea unei noi tentative de scoatere în afara legii a partidului considerat “neo-nazist”.
Anual NPD-ul cheltuie circa 400.000 euro pentru chiria sediilor sau pentru acţiunile în instanţă. În 2011, datorită scorurilor electorale obţinute, partidul a primit din partea statului 1,32 de milioane de euro. Suma ar reprezanta puţin peste 40 la sută din veniturile totale ale formaţiunii. Cu toate acestea, conform revistei Spiegel, care citează date oficiale, NPD-ul avea datorii de 950.000 de euro în 2011. Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu