Comunistii rusi


Comunistii rusi acuzati de “deviationism de dreapta” de catre vechea garda sovietica

autor: FrontPress 16.02.2013
comunist rusConducerea Partidului Comunist din Federaţia Rusă (KPRF), care va aniversa luna aceasta 20 de ani de la reînfiinţare, este acuzat printr-o scrisoare deschisă de vechii tovarăşi din perioada sovietică că a deviat de la principiile marxism-leninismului.
Yegor Ligachev, fost membru al Comitetului Central al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică, astăzi în vârstă de 92 de ani, a criticat public politicile liderului KPRF, Gennady Zyuganov. Acestuia i s-au alăturat alţi 9 tovarăşi cu greutate din partid.
“Din cauza liderilor KPRF, metode de conducere străine şi periculoase au întâietate acum în viaţa internă de partid”, susţine grupul “rebelilor”, conform agenţiei de ştiri Interfax. Veteranii acuză practic “violări grosolane” în ceea ce priveşte statutul organizaţiei. Deasemenea liderii KPRF mai sunt criticaţi pentru că ignoră în mod repetat propunerile venite din teritoriu.
240416_image_1În 1997, în urma unui Congres extraordinar, KPRF a declarat că scopul principal al formaţiunii este unirea tuturor comuniştilor ruşi, deoarece “disiparea energiilor împiedică dezvoltarea mişcării proletare”, aduce aminte Ligachev. Cu toate acestea, liderul partidului, Gennady Zyuganov, “nu a făcut nimic concret”.
“Partidul se îndepărtează tot mai mult de marxism-leninism şi se apropie de partriotismul statal şi de naţionalism”, continuă semnatarii scrisorii.
La începutul lunii decembrie a anului trecut, un alt grup de opoziţie din cadrul partidului, căruia ulterior i s-au alăturat mai multe organizaţii stângiste, au cerut demisia conducerii actuale.
Congresul aniversar al KPRF, care marchează 20 de ani de la înfiinţarea noului partid comunist, va avea loc între 23 şi 25 februarie, în Moscova. La eveniment sunt aşteptaţi peste 3.000 de delegaţi din ţară şi străinătate.
“Suntem un partid tânăr şi modern, cu un program excelent şi cu o echiă de conducere puternică şi plină de energie”, a declarat liderul formaţiunii, Gennady Zuyganov, în cadrul unei conferinţe de presă. “KPRF are rădăcini în societatea rusească pentru că apără interesele muncitorilor, ţăranilor şi intelectualilor”, a continuat acesta, fără a uita să menţioneze că în ultimii ani “aproape 70.000 de tineri s-au înscris în partid”. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu