Atacarea Iranului


Oscar pentru “Argo”. Opinia publica pregatita pentru atacarea Iranului?

autor: FrontPress 25.02.2013
ArgoÎn timp ce politicienii de la Washington ameninţă Iranul în legătură cu programul nuclear, lungmetrajul “Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles, transmite Mediafax. Filmul este bine realizat şi tratează tema evacuării din Teheran a unor diplomaţi americani, în timpul Revoluţiei Islamice din Iran (1979). Bineînţeles, clişeele de genul “americanii buni şi democraţi” versus “persanii terorişti şi islamisti” se păstrează. Nu lipsesc nici micile “adăugiri regizorale” la povestea originală, precum scena urmării de pe aeroport.
1Cea care a prezentat cea mai importantă categorie a premiilor Oscar, “cel mai bun film”, a fost chiar prima doamnă a Americii, Michelle Obama, cu ajutorul veteranului actor Jack Nicholson. De la Casa Albă, Michelle Obama a anunţat titlul lungmetrajului premiat cu Oscar anul acesta, “Argo”, în regia lui Ben Affleck.
În afară de premiul pentru cel mai bun film, “Argo” a mai fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj.
2Anterior, filmul a câştigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an – Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA şi premiul César. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu