Imigrantii romani


Presa britanica: Imigrantii romani sunt RASISTI si ii insulta pe indieni, arabi si chinezi

autor: FrontPress 25.02.2013
UKRomanii care se pregatesc sa “inunde” Marea Britanie incepand cu anul viitor insulta pe Internet comunitatile si orasele englezesti si au o atitudine rasista fata de ceilalti imigranti, cum ar fi indienii, arabii, chinezii si cei de origine africana. Acuzatiile apartin jurnalistilor de la The Daily Express.
Jurnalistii britanici au intrat pe forumul romanilor din Marea Britanie, romani-online.co.uk, unde au urmarit cu atentie dialogurile dintre utilizatori. Eu au tras concluzia ca romanii sunt rasisti, dupa ce anumiti utilizatori au spus ca nu vor sa traiasca alaturi de indieni, arabi, chinezi sau cei de culoare. Jurnalistii s-au suparat si pentru ca romanii au criticat unele zone sau orase, cum ar fi Scotia, Londra sau Liverpool.
Ei exemplifica cu spusele utilizatorului Mutu, care se plange de prea multi “pickaninny” (un termen jignitor la adresa copiilor de culoare) in Slough, Berkshire. “Ei au deja cartierele lor. Vad pe strada, exact ca acasa, o multime de rufe atarnate in balcoane, fuste colorate, dinti de aur, gasti de tigani cersetori care fura din magazine si tot asa”, scrie Mutu.
Alti utilizatori citati se plang ca “este plin de indieni” sau ca nu mai vor sa se mute in nordul Londrei din cauza asiaticilor.
The Daily Express a solicitat apoi purtatorului de cuvant al UKIP, Gerard Batten, o formatiune politica in plina ascensiune, eurosceptica si cu un puternic discurs impotriva imigrantilor, sa comenteze afirmatiile celor de pe forumul romanesc.
“Marea Britanie se mandreste ca este o societate deschisa si toleranta, singurul lucru pe care il cerem oamenilor care vin aici fiind sa adere la valorile noastre. Vedem ca sunt oameni care asteapta sa vina la noi insa in mod clar nu vor sa se integreze in societatea noastra, din cauza prejudecatilor”, a declarat Gerard Batten.
Articolul din The Daily Express nu a creat suparare printre utilizatorii forumului romani-online.co.uk. Dimpotriva, multi au dat dreptate jurnalistilor britanici.
“Da, din pacate sunt rasisti. Prietena mea e de culoare si am simtit asta chiar din partea prietenilor apropiati din Ro”, a scris Bogdan84. De Ovidiu Albu – Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu