Educatie » “Abonat” la premii

Deși este doar în clasa a V-a, Tudor Bursuc (foto) are un portofoliu de invidiat.


Premiul I la concursul “Speranțe olimpice” de la Pașcani, premiul I la Memorialul “Ștefan Dărțu” de la Vatra Dornei, premiul I la concursuruile de matematică Euclid și Evaluare în Educație, premiul I la proba de discurs în limba engleză, punctaj maxim și calificare la proba de baraj la concursul “Poveștile Cangurului”, 119 puncte din 120 posibile la etapa județeană a olimpiadei de limba română și calificarea la faza națională a olimpiadei de limba română reprezintă doar câteva din performanțele pe care Tudor Bursuc, elev în clasa a V-a B la Colegiul Național “Roman-Vodă”, și le-a adjudecat doar în acest an școlar. Premii cât pentru o clasă întreagă.
Pe toate le-a reușit cu multă muncă, cu ajutorul profesorilor săi, Roxana Prisacaru, Petronela Husaru, Sorina Danciu și Adrian Iva, dar și din dorința de a ști mai mult și de a fi mereu primul. După cum singur mărturisește, este pasionat de matematică și de limba engleză, dar, în același timp, îi place să citească, să asculte muzică și, mai ales, să se joace. Nu a ratat, însă, niciun concurs. “Pentru mine, orice competiție reprezintă o provocare și, în același timp, o necesitate de a-mi îmbunătăți performanțele”, a spus Tudor Bursuc.
“Tudor are o personalitate puternică și o inteligență care înseamnă o permanentă provocare pentru profesor, care trebuie să găsească mereu noi metode prin care să-i mențină trează atenția și curiozitatea pe parcursul orelor. Perseverent, creativ și original, este o continuă motivație pentru ceilalți colegi. Dincolo de acestea, este un copil activ și energic, care se bucură de toate activitățile specifice vârstei”, a spus profesoara lui de limba română, Roxana Prisacaru, diriginta lui Tudor.
“Performanțele obținute de elevii noștri demonstrează interesul nostru permanent pentru stimularea competitivității și a performanței în rândul elevilor, nu doar a celor de liceu, dar și a celor de gimnaziu, unde reușim, cu două clase doar, să ne luptăm de la egal la egal cu toate școlile din oraș”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național “Roman-Vodă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu