Veteranii


SUA ii neglijeazi pe veterani

autor: FrontPress 18.02.2013
US veteran tears medal off uniform at Chicago Nato protest, 2012Chicago, 20 mai 2012: Veteran de război smulgându-şi medaliile
Potrivit presei americane, un militar SEAL care în cadrul operaţiunii speciale l-a ucis pe liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, nu beneficiază de pensie şi ajutor medical. Este numai unul din multiplele cazuri în care guvernul american îi trădează pe cei care au efectuat o muncă destul de murdară protejând interesele americane.
Prinderea lui Osama bin Laden, viu sau mort, a fost o chestiune de onoare pentru Statele Unite. În acest context, refuzul Washingtonului de a plăti recompensa promisă în valoare de 25 de milioane de dolari pentru moartea teroristului pare ostentativ. Cel mai degrabă, nimeni nu va primi aceşti bani: nici cel care l-a ucis pe terorist, nici ceilalţi membri din echipă şi nici experţii din serviciul de informaţii care au stabilit locaţia teroristului.
Iată ce a declarat în această privinţă Igor Korotcenko, redactor şef la revista Apărare naţională (Naţionalnaia oborona): „Orice birocraţie are o atitudine indiferentă faţă de oamenii care asigură securitatea ţării lor. Indiferenţa birocraţilor guvernamentali faţă de cei care şi-au riscat viaţa, sănătatea îndeplinind sarcini speciale, au participat la acţiuni de luptă, este un fenomen destul de răspândit. Bineînţeles că o asemenea atitudine este destul de dureroasă pentru militari”.
Potrivit statisticii, de cele mai dese ori veteranii americani se omoară pe sine şi pe alţi oameni. Astfel, în 2012 în urma suicidelor armata americană a pierdut mai mulţi oameni decât în urma operaţiunilor militare. Potrivit unor date, în acest mediu la fiecare 90 de minute are loc o sinucidere. În cadrul unui interviu pentru Vocea Rusiei, Richard Sword, unul din autorii unei cărţi despre tulburarea de stres post-traumatic, o boală profesională a soldaţilor care au participat la conflicte militare sângeroase, a vorbit despre această problemă. „Da, este o problemă din ce în ce mai gravă deseori legată de noi şi noi operaţiuni peste hotare. Instabilitatea financiară din Statele Unite joacă şi ea un rol important. De cel puţin o sută de ani psihologii explică aceste fenomene prin fapte care s-au întâmplat în trecut şi care trezesc în oameni dorinţa de suicid. Însă eu consider că esenţa problemei este alta. Oamenii cred că nu mai au viitor sau că viaţa lor va deveni din ce în ce mai grea”.
Se înţelege că veteranii americani, ca şi în orice alt stat dezvoltat, nu rămân complet fără un ajutor, însă nu întotdeauna el este de ajuns. Se pare că una din cauzele acestei situaţii triste este pragmatismul american. Ţara tuturor posibilităţilor îi uită pe cei care au pierdut aceste posibilităţi. O dovadă în plus este povestea cu militarul SEAL care pus punctul pe vânătoarea lui Osama bin Laden ce a durat mulţi ani de zile. De Serghei Duzi – Vocea Rusiei

2 comentarii:

  1. americanii oricum sunt niste idioti! nu poti sa ai asteptari prea mari de la ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu isi vad decat de interesul lor si pentru asta calca totul in picioare. Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere