Leoreanu, șef de campanie al Elenei Udrea

Scris de newsroman   
Luni, 25 Februarie 2013 18:47

Primarul Laurențiu Leoreanu este șeful de campanie pe Moldova al deputatului Elena Udrea, candidat la președinția PDL. Edilul spune că i-a fost propusă funcția, dar că a acceptat doar pe jumătate deoarece timpul nu-i permite să se dedice doar politicii. "Am fost de acord să o ajut pe doamna Udrea pentru tot ce înseamnă zona Moldovei. Nu pot fi șef de campanie pe toată țara deoarece asta ar însemna să renunț, pentru o lună, la munca din administrație. Dintotdeauna am spus că pe primul loc ca și preocupare este municipiul Roman și apoi politica", a declarat primarul Leoreanu. Acesta a precizat că este bine că la nivelul partidului există o concurență pentru ocuparea funcțiilor de conducere și că o sprijină pe Udrea, dar nu "orbește". "Elena Udrea face parte din comunitatea noastră și eu o susțin, dar nu orbește. Nu o să susțin niciodată un om politic orbește. Dacă nu are dreptate, îi spun în față, așa cum fac și acasă, și cu prietenii sau cu colaboratorii. Cred că am o experiență în spate și studii care-mi conferă o anumită viziune și proiecție de viitor", a mai spus edilul.
Oamenii nu mai au încredere în PDL
În calitate de membru al Consiliului Național de Coordonare, primarul PDL Laurențiu Leoreanu spune că este încântat de faptul că există o competiție pentru președinția partidului, dar că important este ca PDL-ul să fie, din nou, "iubit" de alegători. Acesta consideră că propunerea lui Gheorghe Ștefan de a desemna membrii Comisiei de organizare a alegerilor interne a fost una bună și corectă. "Întâlnirea a fost una tumultoasă, cu discuții aprinse, ceea ce demonstrează că PDL este un partid viu. Avem trei candidați, este posibil să apară și al patrulea, nu cum sunt la alte partide care au venit cu cartea unică și au ales fără emoții. Lupta este puternică, s-au mai aprins și spiritele, s-au spus și vorbe nejustificate. Eu cred că propunerea lui Gheorghe Ștefan a fost corectă și decentă. La comitetul director s-a venit cu o listă de nouă oameni, care se pare că fac parte dintr-o anumită echipă, mai exact a lui Vasile Blaga. Domnul Ștefan a cerut o analiză pe cele 47 de organizații din țară și întocmirea unui clasament pe ezultatele de la alegerile locale și parlamentare. Primele nouă organizații urmau să desemneze un reprezentant. Neamțul sigur nu era în primele zece, iar Gheorghe Ștefan și-a manifestat dorința de a nu candida, deci nu avea interes. Nu s-a dorit acest lucru, deși componența comisiei este foarte importantă", a spus Leoreanu.
Președintele PDL Roman spune că, după alegerile parlamentare, PDL ar fi trebuit să crească ușor în sondaje, dar, de fapt, acesta continuă să scadă în pregerințele alegătorilor. "Ce pot cere eu de la PDL în actuala conjunctură?! La locale am avut 22-23%, apoi referendumul trebuia să salte procentul, pentru că Traian Băsescu a rămas președinte. Vine guvernarea USL, care continuă o serie de restricții și chiar crește unele tarife, iar noi la parlamentare obținem 16,5%. Intrăm în 2013, cu o creștere a prețurilor la utilități, iar PDL în sondaje este la 12-13%. Poate facturile nu au ajuns încă la oameni, dar USL nu scade în sondaje, PDL scade, iar PP-DD înregistrează o creștere vizibilă. Oamenii au prea puțină încredere în PDL și am explicat asta la București. Dragostea e un sentiment nobil, poate oamenii nu au iubit PDL-ul, dar au avut un sentiment de afecțiune. De la dragoste la ură se ajunge repede, dar de la ură la dragoste foarte rar și greu. După alegeri, voi lua o decizie politică", a spus primarul. Acesta a declarat că, din punctul său de vedere, la nivel local nu este nevoie de o restructurare sau regândire a PDL, mai ales în condițiile în care rezultatele la alegeri au fost bune. Totuși, edilul a lăsat clar să se înțeleagă faptul că există mai mulți membri nemulțumiți de starea actuală, inclusiv persoana sa, însă că deciziile se vor lua doar după alegerile interne de pe 23 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu