Test de inteligenta

Care este IQ-ul tău? Testează-ţi inteligenţa cu testul Mensa VEZI AICI Care este IQ-ul tău? Testează-ţi 
inteligenţa cu testul Mensa 
VEZI AICI Testele IQ sunt folosite pe scară largă pentru a măsura nivelul general de inteligenţă mentală. Ele se finalizează prin obţinerea unor punctaje și pot avea valori bine definite.
În lumea, există chiar și asociaţii formate pe baza IQ-ului, cum ar fi Mensa, din Oxford, Marea Britanie. Ea a fost creată în 1946 cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor care plasează individul în procentul de 2% al populaţiei. În prezent funcţionează și o filială în România.

Asociaţia precizează că testul Mensa nu este înlocuitorul unui test IQ susţinut în cabinetele psihologice acreditate, întrucât nu  este la fel de acurat precum unul supravegheat și poate oferi doar o aproximare a nivelului de inteligenţă, nu o cifră exactă.

Dacă vrei să îţi testezi inteligenţa, atunci poţi încerca pe mensa-romania.ro testul Mensa realizat de Etienne Forsstrom, din Suedia. Testul constă în 24 de exerciţii care trebuie să fie rezolvate în 10 minute. Rezultatul este reprezentativ doar pentru persoanele de peste 16 ani.

http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu