UN VECHI CUVANTATOR

UN VECHI CUVANTATOR

MULTI AU RESPINS ADEVARUL STRICACIUNII TOTALE A OMULUI CA PE O IDEE INVECHITA.OAMENILOR NU LI SE SPUNE DESCHIS CA SUNT PACATOSI VINOVATI INAINTEA UNUI DUMNEZEU SFANT . FELUL DE A PREDICA A CELOR DINAINTEA NOASTRA - CARE SUBLINIAU MEREU ADEVARUL ACESTA - ESTE VAZUT CA O RELICVA A TIMPURILOR TRECUTE .TOTUSI ESTE UN PREDICATOR CARE A RAMAS DIN SCOALA CEA VECHESI EL VORBESTE SI AZI LA FEL DE CLAR CA ALTADATA. EL NU ESTE POPULAR ,DESI ASCULLTATORII SAI SUNT DIN LUMEA INTRAGA SI MERGE PRIN ORICE LOC DE PE PAMANT SI VORBESTE IN ORICE LIMBA CARE EXISTA SUB SOARE.II VIZITEAZA PE SARACI ,SE DUCE SI LA CEI BOGATI SI PREDICA OAMENILOR DIN TOATE RELIGIILE PAMANTULUI,CAT SI CELOR FARA RELIGIE, IAT SUBIECTUL PREDICII LUI ESTE TOTDEAUNA ACELASI .
ESTE UN CUVANTATOR PLIN DE PUTERE- DESORI STARNESTE SIMTURI PE CARE NICI UN PREDICATOR NU LE-AR PUTEA SCOATE LA IVEALA SI ADUCE LACRIMI IN OCHII CELOR CARE DE OBICEI NU PLANG. EL SE ADRESEAZA CONSTIINTEI SI INIMII . ARGUMENTELE LUI NU POT FII COMBATUTE DE NIMENI SI NU ESTE INIMA CARE SA NU FII FOST MISCATA DE PUTEREA CUVANTULUI LUI. MULTI OAMENI IL URASC, MULTI ISI PIERD INIMA IN PREZENTA LUI, DAR , INTR-UN FEL SAU ALTUL, EL FACE CA FIECARE SA-L AUDA . EL NU ESTE DELICAT, NICI POLITICOS. INTR-ADEVAR ,EL INTRERUPE DESEORI ARANJAMENTELE OAMENILOR SI LE OFILESTE BUCURIILE VIETII.INTRA NEPOFTIT SI IN PRAVALII, SI IN FABRICI ; APARE IN MIJLOCUL CELOR CARE SE SOCOTESC A FII CEVA ,SI ASTA LA TIMPUL CEL MAI NEPOTRIVIT . NUMELE LUI ESTE -MOARTEA -
NU POTI LUA UN ZIAR FARA SA DESCOPERI O MENTIUNE CU PRIVIRE LA ACEST VECHI CUVANTATOR. FIECARE PIATRA DE MORMANT II SERVESTE CA LOC DE UNDE PREDICA.DESEORI II POTI VEDEA PE ASCULTATORII LUI VENIND SI PLECAND DE LA LOCUL DE INMORMANTARE. MOARTEA NEASSTEPTATA A UNUI VECIN, PLECAREA CARE TE INTRISTEAZA ATAT DE MULT A UNEI RUDE LA CARE AI TINUT, PIERDEREA UNUI PRIETEN BUN, GOLUL DE NEDESCRIS PE CARE L-A LASAT IN URMA MOARTEA PARTENERULUI IUBIT SAU FAPTUL CA AI PIERDUT COPILASUL PE CARE IL IDOLATRIZAI - TOATE ASTEA AU FOST CHEMARI PLINE DE PUTERE SI DE SERIOZITATE DIN PARTEA ACESTUI VECHI CUVANTATOR IN CURAND EL TE VA LUA SI PE TINE CA SUBIECT AL CUVANTARII LUI , SI, IN SUFERINTA ADUSA DE MOARTE IN MIJLOCUL FAMILIEI ,LANGA MORMANTUL TAU, EL VA VORBI ALTORA. DE ACEEA INIMA TA SA MULTUMEASCA LUI DUMNEZEU IN CLIPELE ACESTEA CA ESTI INCA PE PAMANTUL CELOR VII - CA N-AI MURIT PANA ACUM IN PACATELE TALE
POTI SA DISPRETUIESTI BIBLIA, SA RAZI DE INVATATURILE EI, POTI NESOCOTI INSTIINTARILE EI, POTI REFUZA SA TE GANDESTI LA MANTUITORUL DE CARE NE VORBESTE EA. POTI STA DEPARTE DE CEI CARE PREDICA EVANGHELIA,NU ESTI OBLIGAT SA MERGI LA BISERICA SI POTI OCOLI ADUNARILE CRESTINE. FACI CE VREI CU PLIANTELE SI MATERIALELE DE TIP CRESTIN PE CARE LE PRIMESTI.DAR CE O SA FACI CU VECHIUL CUVANTATOR DESPERE CARE AM VORBIT ?
CA OM CARE VEI MURI, GANDESTE-TE LA VIITORUL CARE-TI STA IN FATA. PUTINELE TALE ZILE VOR TRECE IN CURAND, PLACERILE TALE SE VOR SFARSI. SI DUPA TOATE , TREBUIE SA MORI "OAMENILOR LE ESTE DAT SA MOARA O SINGURA DATA, IAR DUPA ACEEA VINE JUDECATA "( EVREI 9:27 ) STAI PE LOC SI GANDESTE-TE LA LUCRUL ACELA. NU EXISTA OAREE O ANUMITA CAUZA A MORTII ? OARE NUMAI DIN INTAMPLARE TREBUIE CA OMUL, O FIINTA CU ATAEA CAPACITATI SI TALENTE, SA AIBA UN SFARSIT ATAT DE UMILITOR ? EXISTA DOAR UN RASPUNS LA ACESTE INTREBARI SI, ATAT TIMP CAT VECHIUL CUVANTATOR VA VENI MEREU LA UNUL SI LA ALTUL , EL VA CONTINUA SA NE SPUNA CARE ESTE CAUZA . IAT-O : "PRINTR-UN SINGUR OM PACATUL A INTRAT IN LUME , SI, PRIN PACAT, MOARTEA "( ROMANI 5:12 )
CADEREA OMULUI NU ESTE O SIMPLA DOGMA TEOLOGICA ,CI O REALITATE AMARA, DOVEDITA DE ISTORIA LUMII SI DE EXPERIENTELE NOASTRE PROPRII. PACATUL NU ESTE , IN MOD SIMPLU , UN CUVANT NEPLACUT IN BIBLIE SAU PE BUZELE PREDICATORILOR ; ESTE PUTEREA UNIVERSALA SI INTUNECOASA , CARE ADUCE SUFERINTA PRIN PREZENTA EI . "MOARTEA ATRECUT ASUPRA TUTUROR OAMENILOR, PENTRU CA TOTI AU PACATUIT "( ROMANI 5:12 ) .SI TU, CEL CARE CITESTI ACESTE RANDURI AI COMIS PACATE. AI PACATUIT SI SENTINTA MORTII A TRECUT ASUPRA TA.
IMEDIAT DUPA MOARTE NU TE VA MAI INTERESA DACA AI MURIT INTR-UN PALAT SAU INTR-UN BORDEI.INSA INTREAGA TA VESNICIE VA DEPINDE DE STAREA IN CARE VEI MURI. DACA MORI IN PACATELE TALE, DISPRETUIND CURATIREA CARE SE POATE FACE PRIN SANGELE FIULUI LUI DUMNEZEU , SOARTA TI-A FOST PECETLUITA. TOTI CEI NECREDINCIOSI ISI VOR AVEA PARTEA "IN IAZUL CARE ARDE CU FOC SI CU PUCIOASA , ADICA MOARTEA A DOUA "( APOCALIPSA 21:8 )
CARE DINTRE CELE DOUA EPITAFE VA FI AL TAU ?
# << A MURIT FARA SPERANTA >> , SAU
# << A MURIT AVAND CREDINTA >> ?
,,DACA EI AR FI FOST INTELEPTI CA SA INTELEAGA ACEASTA, AR FI CUGETAT LA SFARSITUL LOR DE LA URMA " ( DEUTERONOM 32:29)
"PENTRU CA PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA, INSA DARUL DE HAR A LUI DUMNEZEU ESTE VIATA VESNICA IN ISUS HRISTOS , DOMNUL NOSTRU "( ROMANI 6:23 )
" DAR DUMNEZEU ISI ARATA PROPRIA LUI DRAGOSTE FATA DE NOI PRIN ACEEA CA , PE CAND ERAM NOI INCA PACATOSI, HRISTOS A MURIT PENTRU NOI " ( ROMANI 5:8 )
VECHIUL CUVANTATOR NU A VORBIT NICIODATA ATAT DE TARE SI DE CLAR CA ATUNCI CAND DOMNUL ISUS S-A JERTFIT LA GOLGOTA . SFINTENIA LUYI DUMNEZEU NU PUTEA TRATA PACATUL CU USURATATE. TOATA PEDEAPSA VINOVATIEI, TOATA PLATA PACATULUI CU REALITATEA LUI INTUNECATA , A TRECUT ASUPRA INLOCUITORULUI NOSTRU, A CELUI FARA PACAT . EL A LUAT LOCUL NOSTRU IN MOARTE SI IN JUDECATA, PENTRU CA NOI SA PUTEM AVEA LOCUL LUI DE ACCEPTARE SI FAVOARE INAINTEA LUI DUMNEZEU.
POTI SA MORI NEMANTUIT; INSA NU VEI MURI NEIUBIT !
CE VEI FACE FARA DOMNUL HRISTOS ? MOARTEA ITI VA PECETLUI SOARTA SI IN CONSTIINTA TA VOR SUNA MEREU CUVINTELE "PREA TARZIU... "
CE VEI FACE FARA EL ? LA SCAUNUL DE DOMNIE MARE SI ALB O SA STAI INAINTEA LUI FARA SA POTI SPUNE UN CUVANT , CA UNUL CARE AI NESOCOTIT HARUL LUI DUMNEZEU !
FARA EL , NU AI NICI O SPERANTA , CACI NU EXISTA ALT NUME PRIN CARE POTI PRIMII MANTUIREA ...
FARA EL ---PIERDEREA PE VECIE A DRAGOSTEI, A VITII SI A LUMINII
FARA EL--- CHINUL VESNIC SI MOARTE VESNICA
CU EL --- MANTUIRE, IERTARE, RAI IN PREZENTA LUI DUMNEZEU !

VINO LA EL CHIAR ACUM !

WWW.GBV.RO

Un comentariu:

  1. Cu toata sinceritatea va spun ca, am facut un tur de forta ca sa citesc tot articolul. Nu l-am putut citi pe diagonala.Mi-as fi dorit un Pa... Si m-am gindit ca acum cind femei de virsta mea, recurg la Pa-uri se fac tovarase, renunta la Craciun si la Paste,renunta la familie, fiind aprobate :)), la Pa-urile puse pe acest blog bineinteles de valoare:)), facind aceste mari sacrificii pe altarul iubirii, de pustoaica ascunsa, dvs. veniti cu acest articol lung,care mi-a fost si mie greu sa-l citesc cu toate ca, am un antrenament indelungat. Nu a fost o gluma a fost intregul adevar.Parerile mele religioase si politice cred ca le cunoasteti si nu trebuie sa ma ascund printre andrele:))Sint o persoana sincera si curajoasa. Asta am vrut sa spun si cred ca ati subinteles.
    Eu va multumesc pentru acest articol venit la momentul potrivit dar, nu pentru tovarasele pustoaice. Pacat ca nu pot ciocni si ele din cauze politice, un ou pictat in curind(sau doua):))))La vara.
    O seara frumoasa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere