Cartea te face om!

   "Citeste! Citind mereu mintea ta va deveni un laborator de idei si imagini din intelesul carora vei intocmi sensul si filozofia vietii" cam asa spunea Eminescu  in urma cu cativa ani....cat adevar!..sigur,veti spune in secolul vitezei e greu sa "semeni"dragostea de carte copiilor tai,patima cititului n-o imbratiseaza toti,ma intreb  este datoria scolii sau poate a parintilor  in primii ani de viata a copilului,cand  s-ar cuveni sa inoculeze acesta dorinta in mintea copilului?
    Un sondaj facut acum sapte ani de catre Institutul Cultural Roman arata ca 47 % din romani nu au citit niciodata nicio carte....trist !nu-i asa????? 
    Ei,bine...cum stau lucrurile acum,nimic remarcabil,oamenii cumpara din ce in ce mai putine carti...exista si emisiuni la TV,unde  sunt indemnati spre carte prin diferite forme,prezentandu-se ultimele aparitii sau  anunturi  de lansari de carti...dar,tinerii prefera filmele pe internet,jocurile pe internet dar si cluburile.
    Foarte adevarat ca si pe internet sunt  ziare si reviste online,carti online,edituri online...a aparut apoi  in Occcident fenomenul blogurilor,care s-a extins urgent si la noi,tinerii au raspuns foarte bine acestei porvocari...au aparut blogurile ca si ciupercile dupa ploaie ,unele sunt jurnale(asa cum as putea sa-l numesc pe undeva si pe al meu,mai ales la inceputul lui in 2007,tocmai de aceea am sters multe articole,mi s-au parut  prea rupte din mine...dar,a fost o adevarata terapie ,m-au ajutat enorm sa depasesc starea prin care treceam prin mesajele care au inceput sa apara  dupa cateva articole...)...hmm!!!magic netul asta!
     Asadar  clasica hartie a fost inlocuita,dar patima cititului prinde culoare si  prin aceasta maniera si zic eu este un lucru imbucurator,este la fel cum televiziunea  a absorbit lumea din salile de cinematograf ,filmul a avut de suferit,dar n-a disparut!
     Ma gandesc ca unele  articolele din bloguri vor ajunge sa fie publicate,pentru ca marturisesc,am intalnit in blogosfera oameni cu un adevarat talent ,oameni care merita cititi si care au un trafic mare.
     In ce ma priveste patima cititului m-a urmarit toata viata,cartea a fost pentru mine un refugiu,o oaza de liniste  si daca  cineva m-ar inchide intr-o biblioteca si mi-ar da de mancare  doar o singura data pe zi...m-as declara multumita!...sau  putin spus multumita...as fi fericita!
   Astept si parerile voastre ,parerile vor fi citite la radio luni 11 aprilie, intre orele 18-20 la emisiunea"Cutiuta cu iluzii".
   O saptamana cu frumos si iubire de noi si ceilalti!!!


Edit later:
Imaginea este din biblioteca doctorului satmarean Alexandru Vasvari,am primit-o dar din partCARTI,ea domniei sale,cred ca este satmareanul cu cea mai uriasa biblioteca personala...cinste lui!!!Mare OM!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu