Hristos este viu! Si incă clopotele bat a iad ….

Hristos este viu! Si incă clopotele bat a iad ….


În pragul sărbătorilor pascale, mieii se pregătesc moral pentru ultima lor zi, urmând ca a doua zi să fie tăiați pentru a orna tradiționalele mese românești si ouăle se înroșesc pregătindu-se fizic pentru ziua marilor confruntari, când unul câte unul se vor ciocni cap in cap pentru a-si testa puterile din firava lor coaja (acuma vopsita in rosu metalizat).
Ziua marii sărbatori a venit și tot omul se pregateste ca sa merga la Biserica. In aceasta zi, toate absentele nemotivate sunt sesizate de vecini si foarte bine luate in calcul. Este ziua cea specială când, în sfârșit, Bisericile sunt mai pline decât carciumele. Crestinii au venit sa aprinda lumanari zicand : ‘sa luam lumina! ’, ca am cam uitat sa fim lumini in lume. In acest mileniu, in aceasta societate super poluata de mizeria pacatului, este mult mai usor sa aprinzi lumanari la Biserica decat sa fi tu una. Crestinul real este ca o lumanare: el se topeste luminand. Se trag clopotele ca la mormantare pentru ca multi au uitat ca Hristos traieste si ca El este viu in vecii vecilor.
Canta coruri, orchestre si fanfare explicand in versul cantarilor marea biruinta adusa de Fiul lui Dumnezeu , inviat din morti. Dar cine sa audă?
Luati de valul sărbătorii, am uitat de Sărbătorit. Clopotele din turlele Bisericilor bat a iad pentru că Isus Hristos a ajuns doar personaj istoric si traditional pentru multi “crestini” (cu ghilimelele de rigoare).
Oameni buni … HRISTOS A INVIAT ! … ( la acest mesaj tot iadul se cutremura… )
… ADEVARAT A INVIAT !!!
ESTE VIU SI PENTRU TINE?

Chindris Daniel
www.resursecrestine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu