Bill Gates a donat 26,7 milioane de dolari bibliotecilor din Romania

BANI, CAT MAI MULTI BANI !

 

Celebru, bogat şi filantrop. Bill Gates face acte de caritate regulat. Doar donaţiile către fundaţia care îi poartă numele se ridică la 28 miliarde de dolari. O parte din banii lui au ajuns însă şi în România pentru susţinerea financiară a programului Biblionet.
Şi ce metodă mai bună de a dona din banii câştigaţi din echipamente IT decât a-i investi cu folos tot în echipamente IT. 26,7 milioane de dolari au fost donaţi de către Fundaţia Bill & Melinda Gates în cadrul programului Biblionet. Suma a servit investiţiilor în modernizarea informatică a circa 800 de biblioteci din România, acestea fiind dotate cu 3.800 de computere cu acces public la internet, transmite Wall-street.ro, citat de portalul Manager.ro.
Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.
Bill Gates si-a luat ramas bun cu lacrimi in ochi de la Microsoft dupa 33 de ani de la infiintarea cunoscutei companii, care i-a adus o avere estimata la peste 58 miliarde de dolari, potrivit NewsIn.
Bill Gates s-a nascut pe 28 octombrie 1955 intr-o familie modesta, avand tatal avocat si mama profesoara, acestia acceptand de la inceput nevoia de cunoastere a copilului, lasandu-l sa descopere aparate si programe electronice.
In 1973, la 18 ani, intra la prestigioasa institutie Harvard, dar dupa doi ani renunta la studii, luand decizia sa-si infiinteze propria firma alaturi de prietenul sau, Paul Allen. Astfel a luat fiinta, la 4 aprilie 1975, compania Microsoft.
Cei doi parteneri de afaceri cumpara un software, il modifica, il redenumesc MS-DOS si il propun gigantului de pe atunci, IBM, fara a uita sa aiba grija si de drepturile intelectuale de autor. IBM nu cere exclusivitate si permite celor doi sa isi instaleze programul pe propriile lor calculatoare si pe calculatoarele concurentilor, urmand ca in scurt timp un numar foarte mare de computere sa utilizeze acest program. Grupul Microsoft va fi cotat la bursa in 1986 si devine vedeta valului tehnologic in anii ’90, actiunile lor crescand de la 0,09 dolari in 1986 pana la 29 de dolari in prezent.

Imensa avere detinuta de Bill Gates i-a permis sa patrunda si in actiuni caritabile, in 1994 infiintand alaturi de sotia sa fundatia “Bill and Melinda Gates”. Fundatia a devenit un gigant in 2006, cand prietenul familiei Gates, Warren Buffet, al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, a promis ca le va da o parte din averea sa, insemnand peste 10 milioane de actiuni.
Cea mai mare donatie pe care fundatia “Bill and Melinda Gates” a facut-o, peste 1,5 miliarde de dolari, a fost pentru Alianta GAVI, care reuneste multe opere umanitare si care se dedica vaccinarii copiilor din zonele defavorizate.
sursa : http://mercenarul.weblog.ro/
http://singurafelina2.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu