BASESCU, nu are nici un DUMNEZEU !!!!


BANI, CAT MAI MULTI BANI !
[dracul2.jpg]

PD-L este atat de prabusit in ochii populatiei ,in special acum, dpupa ultimele lovituri date, inchiderea a 70 de spitale din zona rurala,refuzul de a da salariile profesorilor, incat trucurile obisnuite, menite sa umfle un partid, nu mai sunt de niciun folos. Daca PD-L pierde puterea acum, nu mai are timpul necesar pentru a-si reface credibilitatea stand in bancile opozitiei. Daca lucrurile raman neschimbate insa, situatia nu se schimba prea mult in bine. Ramanand la butoane, organizand alegerile, PD-L ar mai avea, probabil, sansa sa castige, in mod artificial, prin combinatiile obisnuite, incluzand si furtul de voturi, 5 – 10 procente. E insuficient pentru a mai ramane la guvernare, dupa 2012. Iar daca pierde guvernarea, situatia Presedintelui Traian Basescu devine extrem de precara,puscaria il paste.
Asa se explica o oarecare precipitare. In sensul ca, pe de o parte, Basescu ar dori sa-l demisioneze pe Boc, pentru ca de demis nu-l poate demite in mod constitutional dar, pe de alta parte, intrucat el a fost un presedinte-jucator si si-a asumat raspunderea pentru ceea ce a facut Boc, nici nu poate sustine ca acesta este ceea ce este. Adica un tampit, cel mai slab premier din trecut, din prezent si din viitor. Dar, pana la urma, o miscare riscanta trebuie facuta. Traian Basescu trebuie sa-si construiasca un nou guvern. Cel mai credibil este cu un tehnocrat in frunte, care sa dea bine afara, care sa para ca are personalitate sau poate chiar sa aiba, pentru a nu mai semana cu Boc, dar care va deveni prizonierul propriului guvern. In conditiile in care membrii Cabinetului vor fi numiti de Traian Basescu. Evident, dupa cuvenitele targuieli cu UDMR, UNPR si grupul celorlalte minoritati. Dar de ce m-am referit la un risc? Pentru ca, cu ocazia acestei miscari, majoritatea ar putea sa se destrame. De ce? Pentru ca maghiarii sunt ceva mai realisti. Ei stiu ca, daca raman pana la capat langa Basescu, mult timp nu vor mai avea sansa de a veni la putere,in special acum cand ministrul lor al sanatatii a fost nevoit sa arunce in strada bolnavii din 70 de spitale.Pe de alta parte, unii reprezentanti UNPR, cum este Mircea Cosa, se afla in mare dezacord cu politici ale Guvernului, initiate de presedintele-jucator. Si nici reprezentantii celorlalte minoritati nu sunt prea veseli in coalitie.
Pentru societatea romaneasca, pericolul cel mai mare este ca Traian Basescu sa izbuteasca cu jucaria urmatorului guvern. Un nou guvern va relansa un pic credibilitatea in el insusi si in PD-L. Nu insa suficient. Si atunci, Basescu va obliga Guvernul la gesturi aproape sinucigase pentru o tara aflata in criza. Guvernul va da drumul la masina de propaganda,va informa insistent populatia ca, de fapt, actuala putere a reusit sa reformeze Romania, s-o eficientizeze si gata,am iesit din criza,si pentru a fi convingator, va arunca cu bani pe piata in salarii marite,pensii marite,stimulente,pe care oricum le va taia dupa alegeri. Cu banii care sunt si stau ascunsi. Un calcul sumar arata ca vor fi suficiente circa 6 miliarde de euro. Dintre care aproape patru exista la FMI. Consumarea  acestei sume, incepand din toamna acestui an pana la alegeri, va crea, mizeaza Traian Basescu, iluzia in randul populatiei ca intr-adevar Romania este pe un drum bun, sub inteleapta conducere a noului guvern, instaurat de Basescu. Aceasta politica a pamantului parjolit, pentru ca ulterior Romania se va scufunda intr-o criza si mai profunda, agravata de obligatia restituirii primelor imprumuturi externe si bancare, este cea mai mare calamitate care urmeaza, conform strategiei Presedintelui.
Daca am dreptate, atunci acestei calamitati i se vor adauga miscarile obisnuite: arestari de lideri politici si sindicali.de jurnalisti,de realizatori tv, presiunea cu dosarele penale, dezvaluirile serviciilor secrete, furtul la urne.Basescu nu are nici un Dumnezeu, dar tot la Jilava va ajunge!
http://mercenarul.weblog.ro/
http://singurafelin2a.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu