Confruntari

Zeci de raniti intre confruntarile dintre jandarmi si suporteri. Doi ploiesteni IMPUSCATI cu gloante de cauciuc (VIDEO)

autor: FrontPress 02.12.2013

ACAB ploiestiMeciul de duminică seară din Ghencea, dintre Steaua şi Petrolul, era așteptat și pentru duelul celor două galerii. În peluza dedicată oaspeţilor erau aşteptaţi aproximativ 1.300 de fani de-ai ploieştenilor, care promiteau să facă spectacol, informează Digi Sport. Aceştia nu au mai ajuns însă în Bucureşti, fiind întorşi din drum de jandarmi, aceştia din urmă fiind acuzaţi de grave abuzuri contra suporterilor galben-albaştri.
“Lupii” au făcut deplasarea la București fie cu microbuze fie cu mașinile personale. La Domnești însă, cu foarte puțini kilometri înainte de a ajunge în Ghencea, între suporteri și jandarmi s-a iscat un conflict, care a degenerat ulterior, mai multe persoane fiind rănite de forţele de ordine. Mai mult, doi ploieşteni au fost împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc. Ajunşi în Ploieşti, ultraşii Petrolului au coborât din autocare în centrul oraşului, unde a izbucnit un nou conflict dur cu jandarmii.
„Circa 150 de persoane au atacat forţele de ordine cu pietre si obiecte contondente. Din informaţiile pe care le am, jandarmii au fost loviţi, însă nu au necesitat îngrijiri medicale. În acest moment, spiritele s-au liniştit”, a declarat prin telefon, la Realitatea TV, Leonard Dragomirescu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Prahova.
Pe de altă parte suporterii acuză jandarmii de iniţierea violenţelor. “Un conflict pe care forțele de ordine l-au pornit. Am fost opriți pe Prelungirea Ghencea, în plin câmp, în întuneric, în plină beznă, și fără avertisment au început să tragă în noi cu gloanțe de cauciuc, cu gaze lacrimogene. După ce au început să ne bată, am început să ripostăm. Erau pregătiți de război. Numai în autobuzul în care sunt eu, sunt peste 15 răniți. Suntem peste 12 autocare. A fost un adevărat război. Sunt mai mulți suporteri împușcați, nu doar doi. Și eu sunt. Am fost împușcat în picior. Un altul are capul crăpat. Suntem ținuți ca deținuții în autocare, ne-au întors din drum și suntem sechestrați în autocare. E blocat drumul și își fac de cap în continuare. Dacă cineva coboară din autocar, e bătut. Nu ni s-a dat nicio explicație. Televiziunilor nu li se permite să ne filmeze, să vină spre noi. Ni s-a transmis că nu ne lasă la meci pentru că am deține foarte multe torțe și grenade. 1700 de oameni au plătit această deplasare din banii lor și sunt întorși din drum”, a declarat, în direct la Fotbal Club, un lider al galeriei prahovenilor, Bogdan Dinu.
„S-a întamplat un fenomen pe care nu mi-l explic. Nu pot să cred că din 1.000 de persoane toţi au încălcat legea. Jandarmeria a luat măsuri de prevenire a acestor fenomene, deoarece aveam informaţii că vor exista tensiuni. Cei care au greşit trebuie să plătească, dar ce facem cu cei care au plătit biletele şi s-au comportat normal. Fanii sunt nemulţumiţi pentru că jandarmeria nu le-a permis să ajungă la meci”, a spus la rândul lui Marius Sersea, prefectul judeţului Prahova, la Realitatea TV.
Partida Steaua Bucureşti – Petrolul Ploieşti, din etapa a XVI-a a Ligii I, s-a disputat duminică pe stadionul din Bulevardul Ghencea şi s-a finalizat cu scorul de 1-1. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu