Ajutor !!!

Presedintele MOLDOVEI cere ajutor MILITAR americanilor impotriva RUSIEI

autor: FrontPress 05.12.2013

armata moldovaPreşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a lăsat să se înţeleagă că solicită SUA ajutor militar împotriva Rusiei, pe care o acuză că va declanşa un război în provincia separatistă Transnistria, în timpul întrevederii cu Secretarul american John Kerry. Oficialul SUA a declarat la rândul lui că Washingtonul susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
47794f92e67b4a5b81e9b8f4f14740e7Liderul de la Chişinău a afirmat că, după Olimpiada de iarnă de la Soci, se vor intensifica încercările de destabilizare a situaţiei politice din cel de al doilea stat românesc. „Vă spunem deschis că avem nevoie de o participare puternică a Statelor Unite în asigurarea securităţii în regiune. Rusia îşi consolidează prezenţa militară în regiunea separatistă transnistreană, sfidând angajamentele sale internaţionale”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti, în cadrul unei întrevederi cu Secretarul de Stat al SUA, John Kerry.
Federaţia Rusă sprijină în mod progresiv nu doar administraţia de la Tiraspol, dar şi alte forţe anti-occidentale şi pro-ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Ne putem aştepta în timpul apropiat la provocări în regiunea transnistreană şi în cea găgăuză. Toate aceste acţiuni vor urmări anumite scopuri – zădărnicirea semnării Acordului de Asociere cu UE şi influenţarea rezultatelor alegerilor parlamentare din ţara noastră care vor avea loc peste un an. Rugăm SUA să acorde o atenţie specială acestor tendinţe care se pot intensifica după Olimpiada de la Soci”, a mai spus Timofti.
09georgia03_650Nicolae Timofti a făcut aluzie indirect şi la războiul ruso-georgian din 2008, care a avut loc tot în proximitatea unui eveniment sportiv de anvergură, Olimpiada de vară din China. Acest lucru a fost propabil gândit de strategii ruşi deoarece atenţia publicului de pe mapamond era îndreptată mai cu seamă asupra sportivilor şi nu asupra unui conflict armat relativ minor dintr-o fostă republică sovietică. Medaliile de la Beijing au avut prima pagină a ziarelor şi nu victimele din războiul din vara anului 2008.
wÎntre timp, liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a cerut zilele trecute ministrului Apărării din Transnistria, Aleksandr Lukianenko, să pună trupele armate în stare de alertă maximă. “Este important pentru fecare ţară, mai ales una nerecunoscută pe plan internaţional, ca forţele armate să fie în stare să o apere”, a declarat Şevciuk, citat de ABCnews.
Secretarul de stat al SUA, John Kerry, aflat în vizită oficială în Republica Moldova, a fost primit miercuri, la Reşedinţa de stat, de către conducerea ţării, în frunte cu şeful statului, Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi prim-ministrul, Iurie Leancă. La întrevedere au participat, de asemenea, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, precum şi liderii Coaliţiei Pro-europene: Vlad Filat, Marian Lupu şi Ion Hadârcă. Sursa: FrontPress.ro
a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu