:: Raspuns celor care fac apologia rusilor

Titlu: Raspuns celor care fac apologia rusilor
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto: Mongolii
Spre deosebire de nemti care, prin formatia lor sint oameni cu bun simt, soldatii rusii erau tocmai pe dos.
In timp ce nemtii au fost civilizati la ocuparea Romaniei (aliati cu romanii), rusii s-au comportat ca niste salbatici. La o casa din Barcanesti DN.1, unde au fost cazati(rechizitionata) sefii armatei germane din zona, cladirea a fost intretinuta bine, curata dar la rechizitionarea ei de catre rusi, la venirea lor in tara dupa 23 aug.1943, toata cladirea s-a transformat intr-o hazna imputita. Ofiterii rusi isi faceau nevoile ( toate) pe la colturile incaperilor. Era ceva insuportabil(mai ales ca erau ofiteri rusi).La plecarea lor a trebuit razuit totul pina la caramida, ca sa se mai poata locui.Au spus asta proprietarii claditii, nasii de cununie ai stiristei tv. din anii 1957-1985? S.T. sotia unui cunoscut cinteret de operara N.T.
Dar in privinta relatiilor intime, soldatii nemti nu mergeau mai departe, fara acordul fetelor.
In timp ce soldatii rusi la venirea in tara, dupa 23 aug.1944 s-au comportat ca niste salbatici. Au bagat spaima in locuitorii spre exemplu, ai orasului Piatra Neamt. Aici se raspindeau pe strazi, darimau portile caselor cu piciorul sau , cu gloante trase in incuietorile portilor si ale caselor. Intrau peste proprietari, unii dupa femei, cautind din pod pina in beci, luind cu ei tot ce gaseau chiar si o bunica incovioata de ani in baston. Era buna si aceea la o adica. Altii se ocupau de bunurile omului din ograda. In o ora ii taiau porcul, vitelul, vacaa, taiau gainile, luau ouale, malai, faina, le luau cu ei plus bunurile materiale haine si tot ce le era de trebuinta. In telegeti? Ii lasau in fundul gol si fara nimic de mincare. Plus de asta femeile violate si barbatii baturi. Ce armata mai salbatica ca asta sa existe? Dar trebuie sa specific ca acolo au intrat primii dupa 23 aug.1944, soldatii rusi mongoloizi, dislocati din stepele mongole, dar nici cu rusii get beget, nu iti era rusine.Locuitorii orasului in toata perioada cit au fost asediati de rusi(citeva saptamini), nu au mai iesit afara din case, s-au baricadat si si-au baut urina sau au oprit-o sa o dea la copii, pentru a rezista pina cind au plecat rusii din oras. Asa ii stiau de frica. Ceea ce nu s-a intimplat niciodata cu soldatii nemti.
Acestea sint fapte traite de populatia acestei tari si acestui oras despre care stiu mai multe, care au trait pe pielea lor calvarul ocuparii rusesti, comparativ cu ocupatia germana.
Ati vazut? Ce armata mai rezolva in timp record o ora un oras intreg bat barbatii, violeaza femeile, taie si transeaza toate animalele din curte, iau tot ce se poate lua griu, malai si la urma impusca si ciinele asa pentru a se distra? Si acesta este fascism? Acesta adevarul gol golut.
Si eu mereu revin la acea perioada povestind, caci v-am mai spus, in copilarie fiind prea aproape razboi in timp, asta auzeam si asta mi-a ramnas in minte. Rusii au ingrozit Romania cu atrocitatile lor dar, mai ales cind s-a hotarit ca tara noastra este declarata tara invinsa, ca au ramas rusii sa ne calareasca cum vor ei. Si asa a fost. Acum ridem ca de o gluma buna, eu vreau numai sa reamintesc cum a fost si sa nu mai permitem nici guvernatilor de acum, sa ne faca asa ceva.Caci prin politica falimentara, asta fac. Fac ce au facut rusii, dar intr-o alta conjunctura. Ei rusii erau dusmanii nostrii, nu aveau mila mai ales ca au adus trupe din salbaticie, care nu stiau ce este mila? Acum fac nenorocitii de la conducerea tarii, fratii nostrii, singe din singele nostru, fara fara nici un motiv dupa 20 de ani de la revolutie. Asta este cel mai dureros.
Cui ii face rau aceste aduceri aminte, sa nu citeasca. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

9 comentarii:

  1. IMAGOLOGIE IEFTINA.
    Atat rusii cat si nemtii au facut masacre si genocide. Faptul ca nemtii erau mai manierati decat rusii, nu-i absolva de crime.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine a spus asa ceva? Nemtii la noi erau aliatii nostrii. Dar m-am referit scrict la OCUPATIA ruseasca.
    Nici nemtii, nici rusii, nu sint absolviti de crime in fata istoriei.
    Am crezut ca s-a inteles. Sau poate nu m-am facut eu inteleasa.
    Cu bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand am intors armele s-a terminat si cu buna crestere a nemtilor. Ai uitat de bombardamente? Numai ale manieratilor de americani ne-au ramas in minte? Iar ceea ce au facut ei rusilor, polonezilor, tiganilor si evreilor numai bune maniere nu sunt. Iar rusii dincolo de atrocitatile de care au dat dovada in razboi caci nu erau invitati la bal, si-au exterminat propria populatie civila. Ia zi ce-au patit polonezii si ucrainenii de la fratii lor slavi!

    Iar romanii stii ce au facut bulgarilor? Dar stii ce au facut ungurilor? Dar rusilor stii ce le-au facut? Vorbeste despre asta daca vrei adevar istoric!

    Pospaiul de maniere nu justifica fiara care s-a manifestat in fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sint uimita, dar nu am scris despre aceste subiecte chiar de curind? Si ocuparea Budapestei de catre romani in 1919, a Sofiei in 1913? Nu fac apologia nemtilor, chiar acum am preluat citatul lui Carol Quintul care spunea ca in limba germana se adreseaza armasarului sau. Cunosc comportantul nemtilor, am lucrat cu ei si stiu cit de politicosi sint, dar acasa sa te feresti de orgiile lor(au speriat Ploiestiul in anii 1966-73).
    Si se spunea mereu ca daca nemtii nu pierdeau razboiul pe cine mai acuzam noi? De cine mai rideam noi?
    Cu bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  5. Din tot ce ai scris pına astazi 90% ABURELİ LEGİONARE, restul şti tu...Mentalitate FASCİSTA:)

    hay pap,

    şic!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi daca İUBEŞTİ atıt de mult İSTORİA de ce nu scri şi cum l-ati omorıt pe İORGA la PLOEŞTİ?...

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi tot ınainte cu AUZELNİTA şi ML- FASCİZMUL!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu raspund la comentariile de la alte articole, de pe alte bloguri. Ca de aceea nu am scris acele articole pe acest blog, ca sa nu se mai faca comentarii. OKIS

    RăspundețiȘtergere
  9. Vorbeşti exact ca un popa,care atunci cınd ışi ia scutecele alea ın care se vıra el cınd vrea sa stea la taclale cu İsus şi cu Dumnezeu şi pe urma ?...

    Cica se zice ca oameni aia ştiu ce vor...Cınd apar ın vazul lumii,poarta ın mına stınga Cartea lui Moise şi par adevarati sfinti...
    İsus ştie totul despre tine, ıti spun cınd te vad, dupa care scot de sub sutana un DESFACATOR DE SUFLETE" ...

    Tot aşa şi cu VOİ şi cu NEMTİ...

    Asta aşa ca ai zis la ınceputul articolului:

    "In timp ce nemtii au fost civilizati la ocuparea Romaniei"

    RăspundețiȘtergere