:: Eduard al III-lea

Titlu: Eduard al III-lea
Autor:: http://simioncristian.wordpress.com/2010/01/18/eduard-al-iii-lea/
Articol: "Eduard al III lea este una din piesele controversate. Mai mulţi cercetători s-au gândit dacă să i-o atribuie sau nu lui Shakespeare, ajungându-se până la urmă la canonizarea ei şi la trecerea în palmaresul dramaturgului. Piesa nu a trecut doar prin lungul proces de canonizare, dar la timpul ei a fost si una din scrierile interzise şi controversate, într-un cuvânt cenzurată."
"Spectacolul, montat in premiera nationala, il are in prim-plan pe Ion Caramitru aflat intr-o forma de zile mari. Cu o vigoare uimitoare, Eduard al sau galopeaza ca un cal pursinge printre sentimente, trecind intr-o fractiune de secunda de la monarhul medieval, stapin absolut peste tara si destine, la indragostitul adolescentin, creator de versuri stingace insotite de cintari la alauta, si inapoi la razboinicul dur si cinic.

Regizorul Alexandru Tocilescu spusese ca a fost cucerit de frumusetea textului, dar si de mesajul sau, care ar trebui sa fie o lectie de morala pentru noi toti."
--
Visitor Ip: 188.26.62.88

Un comentariu:

  1. Am lansat blogul Max Lucado Romania. http://maxlucadoromania.wordpress.com/. Articole in limba romana, devotionale zilnice, saptamanale, video si in curand multe altele.
    Sunteti interesat sa facem schimb de linkuri? Daca da, va rugam sa ne anuntati. Numai bine.
    Echipa Max Lucado Romania.

    RăspundețiȘtergere