Cum sa scrii un articol-Google

Aici nu ma refer la ce sa scrii in articol,fiecare scrie in stilul lui/ei.Dar probabil sunt putini care stiu,ca un articol,se poate scrie sa arate bine si in fata lui google.
Sa incep deci cu google.Pe scurt,pentru ca mi-ar lua mult sa intru in detalii.

Google
In ziua de azi,pentru siteuri si bloguri,Google este un sfant.Google iti poate aduce un trafic mare,gratis.
In spatele lui Google se afla o tehnologie foarte avansata.Google trimite "roboti"pe internet,"spideri",care acceseaza paginile siteurilor,si indexeaza continutul acestora.In functie de ce continut are o anumita pagina,aceasta va fi afisata in rezultatul cautarilor.Google cauta cuvintele cele mai folosite in articol,exclude cuvintele neimportante,cum ar fi "si","dar","sau",si folosind un algoritm special categorizeaza articolul tau.Iata care cuvinte sunt cele mai importante in fata lui Google:

Titlul postarii

In fata lui google,cuvintele care sunt cele mai importante sunt cuvintele din titlul articolului(de fapt cel mai important este titlul si Url-ul blogului/siteului,dar despre acest lucru voi scrie alta data).Deci daca vrei sa ai sanse ca cei care cauta pe google ceva in legatura cu articolul tau,gandeste-te ce cuvinte ar folosi oamenii pe google pentru cautari.cel mai simplu e sa te pui in locul lor.Include aceste cuvinte in titlul postarii.

Prima propozitie

Cuvintele aflate in prima propozitie din articolul tau sunt foarte bine evaluate de google,asadar foloseste in primele texte din articol acele cuvinte pe care le-ar cauta oamenii pentru a gasi informatia din articolul tau.

Cuvintele scrise cu bold

Cuvintele scrise cu bold sunt considerate de catre Google ca fiind importante.Acest lucru este pur si simplu bazat pe logica,intrucat daca scrii cu bold un anumit cuvant in articolul tau,inseamna ca vrei ca vizitatorii tai sa vada mai bine acel cuvant.Cea mai buna combinatie este sa scrii cuvintele cheie din prima propozitie cu bold.Atentie,sa scrii doar cuvintele importante cu bold,nu si intreg articolul.

Articole originale

Google iubeste articolele originale.El are un sistem care detecteaza daca articolul tau a mai fost publicat pe alte bloguri,sau alte siteuri.Ai mult mai multe sanse ca articolul tau sa fie afisat mai sus in rezultatele cautarilor,daca acesta este original.

Scrie despre ce se cauta pe Google

Intotdeauna,si in orice domeniu,sunt cuvinte si combinatii de cuvinte care sunt foarte cautate pe Google.De exemplu,in perioada sfarsitului de an,am scris despre "Uraturi de anul nou", iar acel articol a adus pe 100 Ro peste 4000 de vizitatori intr-o singura zi.Chiar daca inca nu am avut Page Rank 3 (voi scrie si despre PageRank in curand).Dar este un secret:sa nu scrii cele mai cautate cuvinte ca si cuvinte cheie,pentru ca acolo este foarte mare concurenta,si nu ai cum sa fi pozitionat mai bine decat siteurile care exista de mai multi ani,si sunt foarte optimizate pentru acele cuvinte.Probabil te intrebi de unde sa stii care sunt cuvintele cautate care sunt in tema cu articolul tau.E foarte simplu.exista o unealta deosebita,pe Trafic.ro, numita "Statistici cuvinte cheie".Daca folosesti cu cap aceasta unealta,cu siguranta vei avea succes.Sa va dau un exemplu,cum am facut eu cand am scris articolul "Uraturi de anul nou".Am intrat pe Trafic,la statistici cuvinte cheie.Stiam ca lumea va cauta ceva in legatura cu anul nou,si am cautat dupa cuvintele "anul nou".Mi-au aparut in rezultate mai multe variante.Am vazut ca pentru "felicitari de anul nou" sunt foarte multe cautari.nu ar fi avut rost sa scriu titlul articolului astfel,pentru ca nu as fi avut sanse.Concurenta e foarte mare.am cautat pentru ceva variante care nu au fost atat de cautate,dar nici cel mai putin cautate.Si asa am scris titlul articolului "Uraturi de anul nou",am scris prima fraza exact ca si titlul,"Uraturi de anul nou" cu bold,dupa care am scris o scurta introducere,unde din nou,cuvintele cheie erau cu bold.Dupa care am pus uraturile propriu zise.Analizati putin articolul,o sa va dati seama despre ce vorbesc.La fel poti face si tu in momentul in care scrii un articol.Te gandesti la un cuvant care crezi ca ar fi cautat pentru a gasi informatia din articolul tau,si il introduci in unealta de pe Trafic.ro.Acolo iti vor aparea diverse variante.Alege o combinatie care nu are chiar cele mai multe cautari.Este un efort in plus,dar merita.

Intrucat 100 Ro este foarte bine vazut de google,ar fi pacat sa nu ne folosim de tehnicile descrise mai sus,si sa avem vizitatori cat mai multi din partea lui.Ar fi pacat sa nu depunem un mic efort in plus,si sa ne gasesca oamenii mai usor.Este pur si simplu reclama gratuita.

Daca nu ati inteles ceva din cele scrise in randurile anterioare,va rog foarte mult sa intrebati,este foarte important sa iti structurezi textele in mod corespunzator.

8 comentarii:

  1. Simplu si clar. Pai draga Feri, pana acum, din exces de zel eu am bolduit totul ca fraierul. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat:P nu-i nimic,sa speram ca pe viitor se vor foma si articole dragi lui Google, nu doar noua.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu! Totul cu bold!
    Multumim! Informatii f. bune si explicate babeste;)! Desi, eu am un trafic de nimic... si nici nu ma zbat asa de tare....cine nu ma citeste, nici nu stie ce pierde :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, asta dupa replica unui mare om din televiziune.. "...nici nu stiti ce pierdeti" :))

    @Feri, vreau sa zic ca la sfatul lui Feri, am inceput sa scriu cum a zis el, stiam si eu niste smecherii de genul, ce-i drept nu asa de "la subiect" si am ajuns cu articolele pe prima pagina in google dupa cautari simple, si normale, evidente chiar uneori. Nu numai ca am ajuns, dar cu unele am si ramas foarte sus. Sunt mandru ca sunt apreciat de google, sunt mandru ca este apreciat faptul ca scriu articole originale, si toate chestia asta nu face decat sa ma motiveze sa scriu si mai mult ORIGINAL, OPTIMIZAT si INTERESANT pentru cei care ma citesc. Succes tuturor, si sa-l ascultam pe Feri pentru ca stie sa zica bine ce zice.

    Feri nu trebuia sa fi profesor ? Bine stiu ca o sa fi la scoala de blouri :) Asteptam cu drag si interes urmatoarea lectie

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandru,sper sa va ajute sfaturile,oricum, as vrea sa fiu mai mult prieten decat profesor:) Am foarte multe articole pe aceasta tema,am nevoie doar de timp pentru a le scrie.Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo si multumumim !Si eu sunt un mic incepator , citind articolul tau ,am realizat ca am gresit ,din dorinta de a face bine ,am scris articolele cu bond ,sa fie mai comod de citit ,dar se pare ca nu e bine.Am site pe wordpress .Sti cumva cum se adauga cuvintele cheie pe fiecare pagina ?Am descoperit cum sa bag codul html al contorizatorului , nu stiu cum sa al postez in josul pagini , sa postat in stanga sus .Am folosit optiunea din control panel ,si editat un fisier txt widget. Multumesc anticipat daca ai timp si pentru mine !

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc! Foarte, foarte bune si utile sfaturi si de mare ajutor pentru mine. Si eu sunt unul "la inceput" si cateodata inspirat la scris, dar nu si priceput in cele ale "bloggeritului cu cititori". Multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere