Avem de toate... si totusi nimic...

Uite-ma cum iarasi ma apuc sa dau din degete aiurea in tramvai pe chestii pe care le auzi mai mereu. Dar fac azi asta plecand de la o chestie banala, dar care m-a dus cu gandu' departe. Am plecat de la un simplu speed test facut pe www.speedtest.net si unde, m-a ros curiozitatea de a da click pe site la cateva butoane si butonase. Din click in click am ajuns la World Results si-am ramas putin tampit. Observ ca la capitolu' download, dar si la upload (termeni care, insumati ne dau termenul internet) stam al dracului de bine in lume, nu neaparat in Europa. Si cu toate astea, aud pe foarte multi ca se plang ca li se incarca Gugal prea greu ba baiatule. Lucrul asta ce m-a facut sa-mi dau inca o data seama de cat de idioata poate sa fie specia de animal numita roman. Intr-adevar, unii vor spune ca e bine ca s'tem asa, ca vrem din ce in ce mai bine, dar parca s'tem prea de tot ma omule. Si facand o analogie pe plan mai larg, stau si ma gandesc de cat de deosebita poate sa fie tara asta in care traim, nu doar internetul de care devenim tot mai dependenti pe zi ce trece. Avem o tara superba, avem niste peisaje deosebite, de-ti pica ochii in gura cand le vezi. Si daca nu ma crezi, urca in varfu' Apusenilor si de acolo, apuca-te sa admiri totul pe o raza de 360°. Du-te prin Delta Dunarii, inchiriaza o barca si ia-o de nebun dealungu' bratului Sfantul Gheorghe. Sau, poate vrei sa te duci in sudul tarii, sa vezi Defileul Dunarii si sa ramai cu gura cascata. Iar astea nu sunt decat 3 exemple din miile ce-ar putea fi date la noi in Romania. Avem o tara deosebita iar noi ne batem joc si nu stim sa profitam de asta. Si n-avem numai peisaje deosebite. Avem totodata si oameni deosebiti, oameni inteligenti, oameni care au demonstrat dealungul istotirei noastre ca sunt peste altii cu mult. Tocmai de aceea BitDefender este unul dintre cele mai bune soft-uri antivirus din lume. Tocmai de aceea, cea de-a doua limba vorbita in interiorul Microsoft este limba romana, iar Bill Gates, cand a venit in Romania, nu cred ca a avut prea mari probleme in intelegerea acestei limbi. Ca sa nu mai zic de sportivii care ne-au urcat de foarte multe ori numele tarii pe prima treapta a podiumului de premiere. Mai e cazul sa le mentionez numele catorva?

Le avem pe toate acestea dar nu facem mai nimic sa profitam. Degeaba unii ne recunosc meritele la multe lucruri daca noi, tot cu nimicurile iesim in fata, tot cu chestiile rele. Degeaba se straduiesc unii romani sa faca treaba cinstit si bine daca pe altii ii doare in cot de toti si toate. Pacat este de faptu' ca de foarte multe ori, ca si acum, de la mine, auzi ca tre' sa facem ceva, dar nimeni nu face nimic. Intr-adevar, nici eu nu fac prea multe. Stiu ca nu e bine sa vrei si sa nu poti, insa ma consolez cu gandu' ca e mai bine asa decat sa poti si sa nu vrei.

Si pentru ca sunt si oameni care vad partea plina a paharului, am si o melodie dedicata lor:
Valdy Ft. Loyal, Ice & Gall - Roman in Romania




4 comentarii:

  1. acum mediteaza la chestia asta...... Cam 80 % din locurile frecventate de oameni ca Geoana Nastase Udrea Mitrea Videanu Berceanu Iliescu Becali Tariceanu si altii ASEMENEA lor, vor fi afectate de Calamitati naturale puternice sau de alte fenomene foarte Neplacute cu grave Consecinte ptr. Romani !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ori e prea dimineata ori tu ai vorbit intr-o limba straina mie ca nu prea prind ideea spre care bati.

    RăspundețiȘtergere
  3. adica ce ating ei se face varza ............

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta da... ai dreptate. :) Un fel de Midas touch, atat doar ca efectul este negativ. :))

    RăspundețiȘtergere