Marine Le Pen

Nationalistii europeni, “curtati” de Moscova: Marine Le Pen vrea o alianta cu Rusia

autor: FrontPress 14.01.2014

marineRevenirea la naţiunile europene separate, renunţarea la tolerarea SUA şi reîntoarcerea triumfală a Rusiei pe arena politicii internaţionale. În interviul exclusiv acordat Vocii Rusiei, preşedinta Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, a comentat cele mai importante evenimente din ultimul timp.
Vocea Rusiei: Aţi criticat poziţia Guvernului lui Hollande şi Sarkozy faţă de conflictul sirian, le-aţi reproşat că îi sprijină pe fundamentaliştii islamişti, aţi spus că „este o eroare morală şi istorică”. Puteţi să comentaţi aceste declaraţii? Care este, după părerea dumneavoastră, rolul Rusiei în actuala situaţie din regiune?
Marine Le Pen: Doar constat că am avut dreptate! Acum fiecare înţelege că rebelii, prezentaţi ca „apărători” ai democraţiei, aparţin în mare parte grupărilor Al-Qaida. Armele, care au apărut în Mali, sunt cele pe care le-am livrat noi Libiei! Este evident că implicarea şi înţelepciunea Rusiei, care a revenit triumfal pe arena politica, au permis să se evite o implicare militară. Cred că graţie Rusiei am evitat o nouă dezamăgire.
Vocea Rusiei: Europa reproşează adesea Rusiei că nu respectă drepturile omului. Însă în acest domeniu Franţa se află puţin mai sus decât Turcia…
Marine Le Pen: Nu am aşteptat declaraţii ale Comitetului pentru Drepturile Omului pentru a înţelege că democraţia franceză este departe de a fi perfectă. Între altele, în domeniul libertăţii de expresie. Este adevărat şi că în această sferă Franţa a fost condamnată mai des decât Rusia. Ţările noastre trebuie să lupte pentru ca libertatea expresiei să nu fie atinsă, deoarece este componenta cea mai importantă a democraţiei. Cred că abuzul de libertate de exprimare este mai bun decât abuzul de cenzură. Indiferent ce preţ se plăteşte pentru ea. Acesta este preţul democraţiei. Cred că acest lucru este just pentru toate ţările.
Vocea Rusiei: Potrivit unor experţi, reacţia Franţei la dezvăluirile făcute de Snowden nu a fost destul de clară. Care este, după părerea dumneavoastră, cauza acestei atitudini precaute?
Marine Le Pen: Am fost prima persoană care am propus ca Franţa să acorde azil politic domnului Snowden. Aici totul este clar. Problema este că Franţa, ca şi Uniunea Europeană, este dependentă de SUA. Ea se supune tuturor deciziilor sale geostrategice.
Vocea Rusiei: V-aţi exprimat adesea opinia privind urmările negative ale imigraţiei ilegale. Ce probleme creează?
Marine Le Pen: Atunci când se permite miilor de străini să intre în ţară, unde deja se înregistrează un număr mare de şomeri, aceştia ori devin şi ei şomeri şi afectează sistemul financiar, ori fac concurenţă angajaţilor locali. Ei beneficiază de ajutoare sociale. Următoarea problemă este cea culturală. Atunci când imigranţii vin în număr mare, ei au tipul lor specific de comportament, după care îţi impun cerinţe, care vizează schimbări în ţara noastră, schimbări în legile noastre, în obiceiurile noastre.
Vocea Rusiei: De ce credeţi că Europa Unita este o anomalie şi că destrămarea ei nu va provoca un haos?
Marine Le Pen: Nu se poate construi un imperiu prin privarea popoarelor de independenţă. Totodată, ele sunt scoase din procesul democratic. Iar eu cred în democraţie. Am vorbit despre patru mari reforme necesare: UE să se returneze suveranitatea fiecărei naţiuni în ceea ce priveşte legislaţia, pentru ca legile naţionale să fie mai presus de directivele europene; să se returneze popoarelor libertatea economică cu posibilitatea de instituire a „patriotismului economic” şi a protecţiei economice a frontierelor; să se redobândească suveranitatea teritorială, adică controlul absolut asupra graniţelor naţionale; să se redobândească libertatea sistemului monetar, adică să se revină la sistemul monetar naţional. Întrucât sunt convinsă că Uniunea Europeană nu va fi niciodată de acord cu aceste schimbări, trag concluzia că singura variantă este de a lăsa sistemul în pace şi să urmărim cum se prăbuşeşte singur.
Vocea Rusiei: Care sunt pronosticurile dumneavoastră în legătură cu rezultatele alegerilor din mai? Care sunt şansele Frontului Naţional la alegerile din Parlamentul European?
Marine Le Pen: Scopul meu este să înving la aceste alegeri europene. Un alt obiectiv al meu este victoria detaşată a partidului meu, a mişcărilor patriotice şi a deputaţilor patrioţi în Parlamentul European. Suntem capabili să formăm o majoritate pentru a împiedica Uniunea Europeană să continue politica de federalizare. Vedem în prezent că viaţa popoarelor noastre nu s-a îmbunătăţit în nicio sferă. Trebuie să facem în aşa fel încât să ne întoarcem suveranitatea, puterea individuală a fiecărei ţări. De Iulia Kotliarenko – Vocea Rusiei
Nationalistii europeni, “

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu