Mister


Misterul uciderii baronesei de Carini va fi dezvaluit dupa 452 de ani ????

Povestea începe cu Laura Lanza, baroneasă de Carini, care a fost omorâtă de tatăl ei, Cesare, pe data de 4 decembrie 1563. De ce? Pentru că fiica şi-a înşelat soţul, ceea ce, pentru societatea italiană de atunci, ar fi fost o adevărată crimă. Iubitul Laurei, Ludovico Vernagallo, a fost şi el ucis de soţul cel mânios, Don Vincenzo La Grua, care-şi prinsese soţia în pat cu amantul.
Ei bine, la 452 de ani de la acest tragic eveniment ce a avut loc în Carini, un orăşel din Sicilia (Italia), o echipă de oameni de ştiinţă şi de criminologi din toată lumea au început o investigaţie  care să desluşească misterele acestei crime. “Justiţia nu s-a făcut de-atunci”, a declarat Gaetano La Fato, primarul oraşului Carini, ce a decis să redeschidă cazul şi să exhumeze rămăşiţele celor doi iubiţi ucişi.“Sperăm ca testele ADN şi profilul criminalistic să ne ajute să descoperim motivele din spatele crimei şi să stabilim dacă a fost vorba doar de un singur criminal, sau de doi”, a mai declarat el agenţiei Reuters.
Tatăl baronesei şi-a mărturisit crima comisă într-o scrisoare adresată regelui Siciliei, şi care se găseşte în arhivele bisericii Chiesa Madre din Carini. “Totuşi, legenda spune că Cesare Lanza nu a acţionat singur, ci a fost ajutat şi de ginerele său, Don Vicenzo La Grua”, a  mai declarat primarul.
Zvonurile de-a lungul timpului afirmau faptul că soţul Laurei a fost motivat în acţiunea de asasinat de planurile de a se căsători din nou. Totodată, La Grua s-ar fi temut de rivalul său, Vernagallo, care ar fi putut să aibă pretenţii financiare dacă i-ar fi făcut copii soţiei sale.
În redeschiderea cazului, La Fata a cerut ca poliţia locală să fie ajutată de Asociaţia Internaţională de Analiză a Crimelor, condusă de Marco Strano, renumit psiholog şi criminolog italian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu