Taina


Autorităţile greceşti tăinuiesc o incredibilă descoperire arheologică: ruinele subacvatice ale unui oraş antic! În întreaga lume, autorităţile ascund artefactele, pentru a nu se cunoaşte adevărata istorie!

Luna trecută a apărut un studiu care susținea că ruinele antice din Zakynthos (Grecia) nu reprezintă altceva decât un fenomen natural. A fost un lucru ciudat, ţinând cont de faptul că Departamentul de Antichități Subacvatice din Grecia a anunțat iniţial că a descoperit sub apă mai multe clădiri uriașe publice, piatră de pavaj, baze pentru stâlpi şi alte materiale de construcţii. A fost acest studiu autentic sau s-a încercat a se suprima concluziile inițiale? Site-ul ancient-origins.netia un interviu interesant celui care a găsit pentru prima oară locul, Pavlos Voutos.
Iată sinteza acestui interviu:
- Voutos a început să facă scufundările în apele albastre din Zakynthos în urmă cu aproximativ 25 de ani; el a observat de mai multe ori bucăţi mici de ceramică spartă şi s-a întrebat de unde ar proveni.
- Apoi, scafandrul amator şi-a cumpărat un aparat foto subacvatic, pentru a surprinde imagini cu scufundările sale. Într-o zi, după ce a fotografiat nişte pești mici şi coloraţi, mai târziu, atunci când s-a uitat pe calculator la fotografii, şi-a dat seama că unele pietre din spatele peștilor aveau forme și linii artificiale.
- Ulterior, Voutos a descoperit în zonă resturi de pietre, baze rotunde de coloane, pietre de moară, pietre uriașe în formă de pătrat şi alte forme de construcţii artificiale.
- Scafandrul amator a alertat autorităţile, dar acestea nici nu l-au băgat în seamă. Aşa că a decis să încarce câteva fotografii pe Google Earth. După câțiva ani, vice-primarul din Zakynthos le-a descoperit și a decis imediat să cheme arheologii submarini. După ce aceştia au văzut fotografiile, au ajuns la concluzia că sunt indicii clare care vorbesc de prezenţa unor ruine antice.
- Arheologii submarini au început cercetările şi au declarat că au descoperit o clădire şi o piatră de moară. Ei au făcut publică descoperirea pe site-ul Ministerului Culturii; directorul Departamentului de Arheologie Subacvatică a fost intervievat la televiziunea naţională despre această descoperire.
- În octombrie 2013, însă, atmosfera s-a schimbat complet. Arheologii și restul echipei păreau neinteresaţi. Deşi cu 3 luni mai devreme promiteau că vor aduce un grup de oameni de știință, de arheologi, topografi, arhitecți şi geologi, pentru a face harta subacvatică a zonei, ei n-au mai făcut lucrul acesta.
- Apoi, ulterior, au anunţat mass-media că e vorba doar de un fenomen geologic natural şi că nu există nimic artificial în apele mărilor.
- Voutos crede că schimbarea de 180 de grade a guvernului grec ar putea avea mai multe cauze, printre care a amintit: (1) teama că portul din apropiere ar putea avea de suferit în urma acestor artefacte subacvatice; (2) cum întreaga zonă e plină de descoperiri antice şi morminte, unii oameni s-ar putea teme de casele și terenurile lor; (3) întrucât Grecia este o țară în stare de faliment și este controlată în totalitate de UE și FMI, birocrații și politicienii nu doresc cheltuirea banilor pe o expediție extrem de scumpă.
P.S. Acest articol arată încă o dată mai mult decât dezinteresul autorităţilor greceşti; eu cred că e vorba de o adevărată conspiraţie pentru a se tăinui artefactele incredibile care s-ar putea afla ascunse între ruine. Autorităţile lumii fac aşa cu multe artefacte din diferite părţi ale globului; pur şi simplu, istoria adevărată ni se ascunde!
lovendal.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu