SCRISOARE DESCHISA

Scrisoare deschisa ministrului afacerilor externe. Vin islamistii peste Romania?

autor: FrontPress 16.01.2014

MEKAm trimis pe adresa Ministerului Afacerilor Externe, o scrisoare care din păcate a trebuit să fie limitată de numărul de caractere admise de site-ul oficial, scrisoare în care ceream lămuriri vizavi de informatia apăruta in Telegraph şi alte pagini de internet interne şi externe vizavi de dislocarea unui grup islamist din Irak, pe teritoriul României. Chiar dacă sursa informaţiei este ascunsă, blogurile care au prezentat povestea fiind puse pe numele altor persoane, gravitatea informaţiei, justifică oarecum această măsură neortodoxă. În plus explicaţiile date de MAE sunt total neconcludente nerăspunzând întrebării dacă acea discuţie a avut loc sau nu. În plus, explicaţia dată de Victor Ponta vizavi de vizita doamnei Noland în România, adânceşte misterul sau pune gaz pe foc. Iată de ce am considerat necesar să trimit această scrisoare deschisă domnului Corlăţean:
Domnule Ministru,
În data de 30 Decembrie 2013, apărea în The Telegraph în Marea Britanie un articol cere prelua unele informaţii apărute în România vizavi de relocarea unor membri ai organizaţiei MEK din Irak în România.
Subiectul nu vă este străin, în urma unor informaţii apărute în presa on line, site-ul Ziare. com a publicat un comunicat care se pare că ar fi fost trimis de MAE ziarului respectiv în care aţi fi menţionat:
“In urma verificarilor specializate,a rezultat ca asa-zisele ‘surse’ de informatie citate sunt in realitate doua bloguri false, fabricate recent si atribuite in mod fraudulos unor angajati ai MAE, pentru a disemina respectivele ‘informatii’. Veridicitatea celor doua bloguri este nula. In orice caz, subiectul mentionat de dumneavoastra nu constituie o tema de negociere pentru Ministerul Afacerilor Externe,iar aceasta tema nu intra oricum in sfera de competenta a MAE”.
Din păcate acest comunicat nu apare pe pagina oficială a MAE aşa că verifdicitatea lui poate fi încadrată în aceeaşi categorie cu cele apărutele pe aşa zisele bloguri false. Mai mult, comunicatul chiar dacă ar fi real nu neagă informaţia că aţi fi avut acele discuţii, evită diplomatic un răspuns direct menţionând doar că tema nu ar intra în sfera de competenţă a MAE şi pune la îndoială doar credibilitatea blogurilor dar nu veridicitatea informaţiei. Pe de altă parte se pare că totuşi cele două persoane, Dana Marca şi Ioana Raiciu ar exista şi ar lucra în cadrul MAE iar doamna Dana Marca a declarat pe pagina personală de Facebook că nu este posesoarea blogului respectiv şi nici nu a transmis acea informaţie. Dar deşi neagă că acel blog i-ar aparţine fapt pe care nu îl contest, nu se face nici o referire la veridicitatea informaţiei apărute pe blogul respectiv.
În plus, după întoarcerea domnului prim ministru din scurta dar sunt sigur binemeritata vacanţă în Italia, acesta a făcut la emisiunea “Sinteza Zilei” din data de 13 Ianuarie o declaraţie care neclarificată naşte întrebări şi interpretări. Domnia sa a afirmat- şi există înregistrarea emisiunii-, că scopul vizitei doamnei Victoria Nuland nu l-a constituit îngrijorarea faţă de statul de drept şi independenţa justiţiei în ţara noastră, ci un alt subiect pe care dumneavoastră, ca ministrul al afacerilor externe eraţi cel mai îndreptăţit să îl discutaţi şi că acest subiect va face parte din ordinea de zi a viitoarei şedinţe a CSAT. A mai menţionat domnia sa că nu poate face public acest subiect.
Domnule Ministru, deoarece toate aceste declaraţii evazive nu fac altceva decât să alimenteze îngrijorări şi speculaţii deloc dorite atât de cetăţeni, presă cât şi de guvern, fiind cel mai îndreptăţit să răspundeţii, în virtutea dreptului la informare, ca cetăţean şi jurmalist, vă rog să răspundeţi cât se poate de clar şi răspicat următoarelor întrebări:
1. Aţi discutat cu John Kerry, doamna Nuland sau oricare alt oficial fie şi tangenţial chiar şi fără a vă angaja personal sau ca reprezentant al României cu ceva, subiectul la care se face referire în TELEGRAPH vizavi de situaţia grupului MEK sau a oricărui alt grup islamist?
2. Aţi abordat fie şi tangenţial sau ca variantă ipotetică sau fantezistă, posibilitatea admiterii şi dislocării pe teritoriul României a unor grupuri islamice?
Aş prefera răspunsuri simple prin da sau nu, care să nu mai lase loc la alte interpretări.
Vă rog să înţelegeţi îngrijorarea cetăţenilor şi a unei părţi a presei vizavi de acest subiect şi să faceţi precizările necesare în mod clar şi fără echivoc, pentru a stopa insinuările, presupunerile, bănuielile sau orice alte discuţii pe această temă de o sensibilitate şi importanţă deosebită.
În speranţa că demersul meu va fi înţeles şi va căpăta un răspuns din partea ministerului pe care îl conduceţi, vă doresc un An bun şi activităţi fructuoase în interesul României!
Cu speranţă legitimă
Neacsu Marin - In cuiul catarii
Neacsu Marin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu